, 2021/12/14

Mivel az otthonról történő munkavégzés annyira elterjedt, talán keres néhány friss ötletet, hogy feldobja a videohívások során használt virtuális hátteret. Egy szórakoztató háttér tökéletes módja lehet annak, hogy kreativitást vagy professzionalizmust adjon a következő virtuális hívásához.

backdrops for video calls

A vállalatok és a nagyvállalatok gyakran rendelkeznek speciális helyiségekkel vagy helyiségekkel a videokonferenciák számára, amelyek sokkal professzionálisabbá teszik a dolgokat. A kisebb vállalkozások és a szabadúszók gyakran fordulnak virtuális hátterekhez vagy fizikai hátterekhez. E kettő bármelyikével egy egyébként lazának tűnő hátteret nagyon professzionális környezetté lehet varázsolni. A hátterek az egyik nagyszerű módja annak, hogy pozitív első benyomást hagyjon a következő videóhívás során.

Mi az a virtuális háttér?

A videokonferencia-alkalmazások egyre népszerűbbek, különösen azóta, hogy a világjárvány miatt az embereknek otthon kellett maradniuk. A virtuális háttér eltörli a valódi videoháttér, és az egyik legnépszerűbb kiterjesztett valóság (AR) videokonferencia funkció. A virtuális háttér funkció, más néven "zöld képernyő" lehetővé teszi, hogy valós időben változtassa meg a hátteret a videohívás során.

Használhat statikus képeket, animált 3D-s háttereket, közösségi média mémeket vagy akár más videókat is, amelyek elrejtőzhetnek Ön mögött, és szórakoztatóbbá tehetik a videostreaminget. A virtuális háttér lehetőségei szinte korlátlanok. A videokonferencia-hívás vizuális eleme miatt hatékonyabb, mint a hangos alternatíva. A virtuális háttérképek átalakíthatják hívásait azáltal, hogy megszüntetik a háttérben lévő zavaró tényezőket, és stratégiai előnyt biztosítanak, hogy a hívás vizuális ingereinek irányításával segítsék az üzenet átadását.

Miért érdemes virtuális hátteret használni

A virtuális megbeszélések fárasztóak és unalmasak lehetnek, különösen, ha ehhez párosul az a tény, hogy mindenki elszigetelt és amúgy is stresszes. A zoom fáradtság valódi. A virtuális háttér segíthet megállítani, hogy a videós megbeszéléseket monotonnak és véget nem érőnek érezzük. Bár a videokonferencia szórakoztatóvá és magával ragadóvá tétele a legnagyobb ok a virtuális háttér használatára, íme néhány további ok, ami miatt a virtuális hátterek megváltoztatják a játékot:

Professzionálisabb megjelenést mutat, ha otthonról dolgozol. A nappalink például lehet, hogy rendetlen, és a gyerekeink játszanak a háttérben. Egy virtuális háttér kiküszöbölheti a kínos pillanatokat, és lehetőséget adhat arra, hogy elmeneküljünk a rendetlen valóságból.

Fokozott magánélet. Vannak, akik adatvédelmi okokból inkább elrejtik a hátteret, különösen akkor, ha lakótársuk van, vagy ha az otthoni irodájuk csak a konyhaasztaluk.

Fokozza a fókuszt és megszünteti a zavaró tényezőket.

A virtuális hátterek virtuális jégtörőkké válnak, és vizuálisan vonzóbbá tehetik a prezentációt vagy webináriumot.

A virtuális háttérhez márkajelzést is hozzáadhat, amikor videóbeszélgetéseket folytat az ügyfelekkel és érdeklődőkkel.

Szabályozhatja a vizuális jeleket a keretben, és virtuális háttérrel kifejezheted aktuális hangulatod. Ez kreatív irányítást biztosít neked, és hozzáad egy kicsit a sajátos személyiségedből.

Hogyan válasszuk ki a legjobb virtuális hátteret

A háttérképeknek és videóknak kevésbé intenzívvé és személyesebbé kell tenniük a hívásokat. Azonban nem lehet csak úgy bármilyen virtuális háttér, és nem várhatod el, hogy a videohívásban résztvevők érdekesnek találjanak. Az alábbi legjobb gyakorlatok segítenek olyan virtuális hátteret tudsz választani, amely feldobja a videokonferenciát:

Válassz megfelelő zajszintet a háttérben, hogy a részletek ne nyomjanak el. A zsúfoltabb háttér megnehezíti, hogy egyáltalán bármit is láss. Tompítsd el a hangos háttereket, vagy használj visszafogott háttereket.

Ügyelj arra, hogy ruhádnak és a háttérnek a színei ne egyezzenek. Próbáld ki ruháidat a háttérrel szemben, vagy várd el, hogy a szoftver a hátteret is a ruháidra alkalmazza.

Használd ki a kontrasztot az előnyödre. A témának ,neked ki kell tűnni a többi közül. A háttérnek ki kell egészítenie téged. Ha például a háttér világos, a hajad pedig szőke, nehéz lesz az arcodra fókuszálni.

Kerüld el, hogy a széked ki- és beugorjon a keretből, ha a fal tónusaihoz igazítod, vagy gondoskodsz róla, hogy kontrasztos színű legyen.

Ismerd el, hogy a virtuális hátterek álvalósága kissé furcsa és kínos. Használd ki a pixelek erejét, hogy kissé elmosódjon a háttér, és természetesebbé, kevésbé feltűnővé tegye azt.

A virtuális hátterek esetében nincsenek méretbeli korlátozások, de a képet úgy kell megvágni, hogy megfeleljen a fényképezőgép képarányának.

Ingyenes virtuális hátterek a megbeszélésekhez

Ha otthoni irodáját szeretnél feldobni egy ingyenes videohívási háttérképpel, számos stockképes weboldal felugrott a vonatra, és remek lehetőségeket kínál.

Ilyen például a következők:

Pexels

Unsplash

Pixabay

Ezek mindegyike nagyszerű választékkal rendelkezik gyönyörű képekből, amelyeket virtuális háttérként használhat, hogy igazán feldobja a videóhívásokat.

A Canva lehetőséget kínál a testreszabható hátterek elkészítésére is. Így ha kreatívnak érzed magad, hozzáadhatod a márkajelzésedet, és még személyesebbé teheted. A Shutterstock nem ingyenes, de lenyűgöző virtuális háttereket kínál.

Animált effektek valós háttereken

A virtuális partik vagy virtuális boldogságórák valódi hátterét animált effektekkel vagy objektumokkal gazdagíthatja. Az egyszerűség és a könnyű megvalósítás tökéletes eszközzé teszi az önkifejezéshez és a személyre szabáshoz.

Elmosódó háttér

Az elmosódott háttér vagy a "bokeh" hatás úgy működik, mint a fényképeken. Elmos mindent, kivéve a kép fókuszát. Homályosítsd el a valós vagy virtuális hátteret, hogy olyan szelfi hatást hozz létre, amely minden tekintetet rád vonz, és a háttér stílusos marad.

Videók

Videófájlokat sugározhatsz háttérként. Bár egyesek ezt rosszul használhatják arra, hogy a jelenlét és az elkötelezettség hatását keltsék, miközben távol vannak a képernyőtől, valójában ez egy hihetetlenül kreatív módja annak, hogy az embereket a keretedhez vonzd.

Virtuális 3D-s hátterek

A 3D-s funkciókkal ellátott, kifinomult hátterek olyan hatást kelthetnek, mintha valójában nem is otthon lennél. Ehelyett elszállíthatod magad egy irodába, egy co-working térbe vagy egy kávézóba. A 3D hatások magával ragadó és valós élményt teremtenek.

3D virtuális-háttér-videó-találkozó-219

Tévéműsorokhoz vagy filmekhez kapcsolódó hátterek

Ha valaha is szerettél volna Ron Swanson íróasztalához ülni az NBC Parks and Recreation című sorozatából, vagy szeretnéd a Schitt's Creek vagy más Netflix-műsorok népszerű állóképeit is bevonni, itt a lehetőség. Letöltheti az NBC által megosztott képeket, és beállíthatja azokat virtuális háttérként.

Még a DC Comics és a Fox is megosztja a képeket, többek között a Batmanből és a Simpson családból.

A CBS többek között az NCIS, a The Price is Right, a Survivor és a Young Sheldon című műsorok háttereit osztotta meg.

Ron Swanson íróasztala a Parks and Rec sorozatban - virtuális háttér-866

Képek videojátékokból

A videojátékok rendelkeznek a legszebb grafikákkal és illusztrációkkal. Ha a játékok szerelmese vagy, akkor olyan kedvenc Nintendo játékaidból kaphatsz képeket, mint a Super Mario, a Mario Kart 8 Deluxe, a Super Smash Bros. Ultimate és az ARMS.

Még ha a munkahelyeden nem is játszhatsz World of Warcraftot, akkor is úgy nézhetsz ki, mintha a Horda vagy a Szövetség tagja lennél, miközben éppen egy videokonferenciát vezetsz.

A konferenciaterem háttere

Az igazgatótanácsi értekezletekhez, ahol a lehető legprofibbnak kell lenned, utazz vissza az irodába egy modern konferenciaterem háttérrel.

Választhatja a teljes testes háttér elkülönítését is, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználó testét teljes hosszában elkülönítse egy videón az élő stand-up prezentációkhoz.

Book smart

Sokáig ez volt a legdivatosabb virtuális háttér. Remekül néz ki és a legkevésbé zavaró.

Márkás virtuális háttér

Legyen a képeken cégének logója jól láthatóan megjelenítve. Használja fel tudatalatti marketingstratégiaként, hogy márkájának képei megragadjanak az ügyfél fejében.

Természethez kapcsolódó képek

Egy kép a tavaszról, a vidékről, a tengerpartról vagy akár a hegyekről biztosan átalakítja a környezetének hangulatát. Ha tehát a hétköznapok megviselik Önt és kollégáit, vigyen egy kis tavaszi vidámságot a következő videóhívásába.

Hogyan engedélyezheti a virtuális hátteret a RingCentral Video alkalmazásban?

A RingCentral számos kommunikációs és együttműködési megoldással rendelkezik, és ezek közé tartozik a világszínvonalú videokonferenciájuk is.

A RingCentral Video platformon a webes, asztali és mobilalkalmazáson a videohívások során előre kiválasztott képeket használó virtuális háttereket engedélyezhet a RingCentral Video platformon.