, 2021/12/9

Van valami a tévé guruló állványának gondolatában, ami elriasztja az embereket. Talán az az ötlet, hogy a tévéjét kerekekre állítja, hogy bizonytalanságérzetet kelt benned, mert azt gondolod, hogy a dolog bármikor leeshet. Ne aggódjon, azért vagyunk itt, hogy megmutassuk, mennyire stabil egy ilyen termék, és mire számíthat a piacon jelenleg kapható legjobb termékektől.

rolling tv stand

Guruló TV állványok

Hogyan válassz guruló tévéállványt

A televízióhoz vásárolt kiegészítőket gyakran nem tartják olyan fontosnak, mint magát a tévét. Elvégre az emberek elég sok pénzt költenek a tévékre, így néhány más dolog mellett csak a képminőség érdekli őket. A guruló tévéállvány azonban egyike azoknak az alulértékelt elemeknek, amelyek megváltoztathatják az egész tévénézési élményt. Mik azok a dolgok, amelyeket figyelembe kell venni, amikor egy ilyen termék kiválasztására kerül sor?

Építés

A tévéállvány felépítése az egyik legfontosabb jellemző, amelyre érdemes odafigyelni. A gyártáshoz használt anyagok határozzák meg a szerkezet tartósságát, és azt, hogy az állvány idővel mennyire lesz képes elviselni a tévé súlyát. A piacon kapható legjobb állványok némelyike alumíniumból vagy rozsdamentes acélból készül, de vannak igazán jó állványok fából is. A rozsdamentes acél és az alumínium azonban jellemzően masszívabb választás, amellyel nem tévedhet, így ha nem biztos a fa állvány minőségében, akkor inkább a fém mellett döntsön.

Méret

Természetesen a tévé méretét is figyelembe kell vennie. Nem minden állvány kompatibilis minden TV-mérettel, és tartsa szem előtt, hogy a méretek, amelyekkel találkozik, eltérőek lehetnek (mivel a TV-méreteket általában az átlós hosszukkal mérik, nem pedig az egyes szélek méretével). Győződjön meg róla, hogy a guruló TV-állvány, amelynek megvásárlásán gondolkodik, kompatibilis az Önéhez hasonló TV átlójával.

Súly

A TV-állvány súlyterhelhetősége ugyanolyan fontos, mint a TV mérete és maga az állvány közötti kompatibilitás. Ha olyan guruló TV-állványt vásárol, amelynek alacsony a súlykapacitása, akkor az nem bírja el az igazán nagyméretű síkképernyős TV-t, ezért ezt a szempontot figyelembe véve mérje le a TV-jét, és keressen megfelelő állványt.

Állítható

A tévéállvány állíthatósági szintje szintén fontos, ha Ön biztosan sokat változtatja a nézési szögeket. Általában ezeket az állványokat azok kedvelik, akiknek prezentációkat kell tartaniuk, és jól jönne a tévé által nyújtott vizuális támogatás, de a guruló tévéállvány által biztosított mozgásszabadság is. A rendszeres otthoni felhasználók azonban különböző okokból egyre inkább vonzódnak egy ilyen állvány birtoklásának gondolatához. Csak tartsa szem előtt, hogy az állítható magasság, a rögzítőkonzolok vagy az állítható tálcák olyan funkciók, amelyeket érdemes megvizsgálni, mert ezek tovább mélyíthetik a nézési élményt, amelyet a televízió guruló TV-állvánnyal való párosításával szerezhet.

Hardver

A guruló TV-állványnak jó kerekekkel kell rendelkeznie. Úgy értem, ez már a termékkategória leíró nevében is benne van: guruló. Az ilyen típusú állvány kerekei fontosak, és jó minőségűnek kell lenniük, hogy könnyen guruljanak bármilyen felületen, legyen az laminált padló vagy szőnyeg. Ha a kerekek rossz minőségűek, nem csak azt fogja észrevenni, hogy nehéz mozgatni az állványt, hanem azt is, hogy gyorsabban kezd el imbolyogni, mint kellene.

Szerelés

Amikor tévékészülékeket vagy tévéállványokat vásárolsz, gyakran találkozhatsz a VESA kifejezéssel. Ezt a legnépszerűbb TV-márkákhoz kapcsolódó szabványos méretek leírására használják. A VESA a tévé hátlapján található négy lyuk közötti méretek megadására szolgál. Ez a távolság segít abban, hogy a tévédet a megfelelő tévéállványhoz illeszd, ezért vásárlás előtt mindig keresd a VESA-méreteket.

Top guruló TV-állványok

YAHEETECH állítható mobil TV állvány guruló

Ez a guruló TV-állvány egy másik nagyszerű lehetőség azok számára, akik egy sokoldalú, strapabíró fémből és ABS műanyagból készült terméket keresnek. Ha a "műanyag" szó aggodalmat kelt, ne aggódjon: a rendszert rengeteg csavarral tervezték, amelyek minden alkatrészt szorosan egymáshoz rögzítenek. A guruló állványt úgy tervezték, hogy a két fémtartó magassága, de a szöge is állítható legyen.

Az állvány négy, fémből és PU-ból készült görgőkkel van felszerelve. Ezek lehetővé teszik, hogy az állvány több felületen is minimális zajjal csússzon. Két keréken törések találhatók. A termék kompatibilis a maximum 600 x 400 VESA és a 32 és 65 hüvelyk közötti méretű televíziókészülékekkel. A médiapolcok állítható magassággal is rendelkeznek, és a videó- és hangtámogatást szolgálják.

Addisun TV állvány 70″-ig terjedő TV-khez

Az első állvány, amelyet meg akartunk mutatni, az Addisun. Kompatibilis a különböző televíziókészülékekkel, amelyek 32 hüvelyk és 70 hüvelyk képátlójúak, legyenek azok lapos vagy ívelt TV-k. Ne feledje, hogy ennek a TV-állványnak a súlyhatára 110 font. Az állvány magassága öt különböző szinten állítható, míg a mellékelt médiapolc, amely az állványon található, függőlegesen is mozgatható.

A tartókonzolok dönthetők, így a szöget is beállíthatja a kellemesebb nézési élmény érdekében. Ez a TV-állvány számos olyan funkciót kínál, amelyek számos helyzetben hasznosnak bizonyulnak. A rögzítő kerekek gondoskodnak arról, hogy a TV-állvány egy helyben maradjon, és ne csúszkáljon véletlenszerűen a padlón. A VESA rögzítőkonzolok levehetőek, és összességében nagyon könnyen felszerelhetőek.

Rfiver Mobil TV-állvány Gördülő TV-kocsi dönthető tartóval

Itt van még egy igazán lenyűgöző guruló TV-állvány, amely hozza azokat a funkciókat és funkciókat, amelyeket az ehhez a kategóriához tartozó jó termékektől elvárhat. Kompatibilis a 37 és 80 hüvelyk közötti átlójú TV-készülékek túlnyomó többségével, olyan márkákból, mint a JVC, Sony, LG, Samsung, Philips és egy csomó más. A tartót úgy tervezték, hogy kompatibilis legyen a 100 x 100 és 400 x 600 mm közötti VESA méretekkel. Lehetősége van arra is, hogy a tartókonzolokat 15 fokos szögben felfelé és lefelé döntse.

A magasságot is beállíthatja 50 és 70 hüvelyk között. Az állványt úgy tervezték, hogy legfeljebb 110 font súlyt bírjon el, és nagy teherbírású mobil görgőkkel, két zárható kerékkel, valamint egy mobil TV-állványt tartalmaz, amely állítható magasságú funkcióval is rendelkezik (amely 5 és 32 hüvelyk között állítható).

Tömörfa TV állvány 55″-es tévékészülékekhez

Elismerjük, hogy a fából készült TV-állványok stílusosabbak a fémből készültekhez képest. Még ha a fémállványok tartósságáról beszéltünk is, nem zárhatjuk ki a minőségi fából készülteket, és ez a termék itt egy jó példa erre. Ez a diófa és fekete kivitelben kapható, tömör fából készült guruló TV-állvány elég sok előnnyel, de néhány hátránnyal is rendelkezik. Valószínűleg a legnagyobb kellemetlenség a magasságállítás hiánya, de ha nem tervezi, hogy túl sokat szórakozik a pozicionálással, akkor ez nem igazán számít.

Ez a TV-állvány 32 "W x 75" H x 19 "D" méretekkel rendelkezik, és a teljes teherbírása 200 font. Legfeljebb 55 hüvelykes képátlójú TV-készülékekkel működik. Az állvány szépsége nem csak a fa szerkezetében rejlik, hanem abban is, hogy lehetővé teszi, hogy a TV-nek helyet adjon anélkül, hogy lyukakat kellene fúrnia a falba. Zárható kerekekkel, kábelkezelővel és három tároló polccal rendelkezik.

Ranjan TV állvány 55″-ig terjedő TV-khez

Bár igyekszünk a lehető legszubjektívebbek maradni, be kell ismernünk, hogy az Orren Ellis TV-állványért rajongunk. Egyszerűen van egy olyan modern hangulata, amit egyszerűen nem tudunk figyelmen kívül hagyni. Fém és üveg kombinációjából készült, amely egyszerűen elképesztően néz ki. Méretei 22,6 "W x 49,2" H x 15,7" D összméret, és legfeljebb 55 hüvelykes képátlójú TV-készülékek befogadására alkalmas.

Csak 75 font súlyt képes elviselni, ami nem sok, ha összehasonlítja az előző fa állványhoz képest, amely 200 font súlyt képes elviselni. Számos hasznos és menő funkcióval rendelkezik, mint például két üvegállvány, 45 fokos elfordítható balra és jobbra is, biztonsági csavaros kialakítás, valamint a hátulján található kábelkezelő rendszer, így soha nem kell esztétikátlan vezetékeket nézegetnie.

Abbiss TV állvány 65″-ig terjedő TV-khez

Ha szigorúan a design szempontjából ítélnénk meg a tévéállványokat, akkor az Abbiss ma egyértelműen az Abbiss a győztes. Ez egy olyan termék, amely elegánsan ötvözi a fapaneleket, a görgős kerekeket és a rengeteg tárolóhelyet az otthonához kapcsolódó szükségleteihez. A 43,4 "W x 51,2" H x 15,8" D összméretű TV-állványt úgy tervezték, hogy 110 font összsúlyt bírjon el, és nyitott polcokkal gyártott fából készült.

A polcok nem állíthatóak, de vannak más funkciók, amelyeket szeretni fog, mint például a forgatható tartó és a billenő rögzítő eszköz. Az állvány nagy teherbírású mobil görgőkkel van felszerelve, amelyek közül kettő az elülső oldalon fékkel rendelkezik. Van egy kábelkezelő rendszer is, de nincs lehetőséged a tartó magasságának beállítására, ami egyesek számára üzletet bontó tényező lehet.

Dormarion TV-állvány 78″-ig terjedő tévékészülékekhez

Ha sok hely van a nappalidban, és a fa és a fém elemeit ötvöző tévéállványt szeretnél, akkor a Dormarion állvány dizájnját imádni fogod. Méretei 72" W x 24" H x 17" D, így biztosan nem a guruló TV-állványt választja, ha nincs elegendő hely. Körülbelül 100 font súlyt képes elviselni, ami nagyjából a hasonló felépítésű termékek átlagának felel meg.

Két egymásra helyezett polccal rendelkezik, amelyek az állvány teljes hosszában végigfutnak, az alsó polc fémből, a felső pedig tömör fából készült. Ez a guruló TV-állvány nem tartalmaz tartókonzolt a TV számára, ami azt jelenti, hogy azt az állvány tetején kell elhelyeznie

ABCCANOPY Mobil guruló TV tartó kocsi

Stílusosan zárjuk ezt a listát egy olyan termékkel, amelyet úgy terveztek, ahogy minden jó guruló TV-állványnak lennie kell. Ez egy univerzális darab, amely azt ígéri, hogy a tévékészülékek túlnyomó többségéhez illeszkedik, legyen az OLED, LED vagy LCD, mindaddig, amíg azok hajlítottak vagy laposak. Összesen 100 font súlyt képes elbírni. Kompatibilis a VESA 200 x 200, 200 x 300, 300 x 200, 300 x 300, 400 x 300, 400 x 400 és 600 x 400 mm-es szabványokkal.

Fémötvözetből készült, és négy görgős görgővel rendelkezik, amelyek könnyen csúsznak szinte bármilyen padlófelületen, és nagyszerű támasztékként szolgálnak a prezentációkhoz. Középen egy polc található, amely az audio- vagy videoegységek tárolására szolgál. Az állványoszlopok elrejthetik a kábeleket, hogy a vezetékek ne lógjanak mindenhol. A TV magassága 2 hüvelykes lépésekben állítható, 47,2 és 59 hüvelyk között.