, 2021/12/10

Bár ingyenes, a Gmail továbbra is kiváló kommunikációs eszköz a kisvállalkozások számára. A Gmail számos opciója rejtve van a szemünk elől, ami azt eredményezi, hogy az olyan funkciók, mint az e-mail listák, a csoportos kapcsolatok és a tömeges e-mailezés kihasználatlanul maradnak.

gmail mailing list

Vállalkozásként lehetőséged van arra, hogy különböző csoportokat hozz létre a kritériumaid szerint, és e-maileket küldj anélkül, hogy ez ismétlődő feladattá válna. Ez a fajta funkció általában prémium szolgáltatáshoz kapcsolódik, de a Gmailben ingyenesen elérhető.

Az üzleti felhasználás magában foglalja az egyéni címzetteknek szóló belső emlékeztetőket, a csapatspecifikus e-maileket, valamint az ügyfeleknek és partnereknek szóló külső kiküldéseket. A Gmail korlátai elegendőek egy kis- vagy akár középvállalkozás igényeinek kielégítésére. A címzettek száma üzenetenként 500 címig terjed, míg az üzenet mérete a Gmail szabványos, 25 MB-os korlátját követi.

Az e-mailekkel túlterhelt környezetek számára a Gmail napi 150 e-mailben maximálja a felső határt. Még jobb, ha tudja, hogyan kell levelezőlistát készíteni a Gmailben. Ebben az útmutatóban a legújabb verziót követjük, de van lehetőség a régebbi formátumra való visszatérésre is.

Ez a wikiHow megtanítja,

Hogyan hozz létre levelezőlistát a Gmail névjegyek egy halmazából. Bár telefonon vagy táblagépen nem lehet Gmail-listát létrehozni, számítógépen ez könnyen elvégezhető. Mindössze annyit kell tenni, hogy megnyitod a Google Contacts webhelyét, kiválasztod a listához hozzáadni kívánt kapcsolatokat, és létrehozol egy új címkét az adott csoport számára. Miután létrehoztad a levelezőlista-címkét, csak add hozzá a címkét minden olyan üzenet BCC mezőjéhez, amelyet a listádnak szeretnél elküldeni.

Lépések

Levelezőlista létrehozása a Gmailben

Lépj a https://contacts.google.com oldalra egy webböngészőben. Ha be vagy jelentkezve a Google-fiókjába, akkor megnyílik egy olyan oldal, amely megjeleníti a névjegyeid. Ha nem vagy bejelentkezve, akkor most jelentkezz be az oldal megtekintéséhez.

Ha rossz fiókba vagy bejelentkezve, kattints az oldal jobb felső sarkában található profil ikonra, majd vagy válaszd ki a megfelelő fiókot (ha be van jelentkezve), vagy kattints a fiók hozzáadása gombra, és a kérésre add meg az e-mail címed és jelszavad.

A sáv megmutatja, hogy hány kapcsolat van kiválasztva, valamint a következő lehetőségeket: Címkék kezelése és E-mail küldése: Hogyan készítsünk levelezőlistát

Levelezőlista létrehozása 2. lépés

Válassza ki a listához hozzáadni kívánt kapcsolatokat. Egy kapcsolat kiválasztásához vigye az egérkurzort a személy neve fölé, majd kattintson a névtől balra lévő üres mezőre. Ezt tegye meg mindenkivel, akit fel szeretne venni a listára.

Levelezőlista létrehozása a Gmailben 3. lépés

Kattintson a Címkék ikonra Image titled Android7label.png

ikonra. Ez az az ikon, amelyik címke vagy ajándék fülnek néz ki a névjegyzék tetején. Ezzel megnyílik a Címkék kezelése ablak.

Levelezési lista készítése a Gmailben 4. lépés

Kattintson a + Címke létrehozása gombra. Ez a felugró ablak alján található.

Levelezőlista létrehozása a Gmailben 5. lépés

Írjon be egy nevet a levelezőlistának. Az itt megadott név lesz az, ahogyan a levelezőlistája megjelenik a névjegyzékben. Ezt a nevet írja be később a "Címzett" mezőbe, amikor e-mailt címez a listájának.

Levelezőlista létrehozása a Gmailben 6. lépés

Kattintson a Mentés gombra az új levelezőlista mentéséhez. Ez a felugró ablak alján található.

Levelezőlista létrehozása a Gmailben 7. lépés

Lépjen a https://www.gmail.com oldalra a webböngészőjében. Most, hogy már van egy levelezőlistája, könnyen létrehozhat egy új üzenetet a Gmailben.

Kattintson a + COMPOSE gombra. Ez a Gmail bejövő üzeneteid bal felső sarkában található.

Levelezőlista létrehozása a Gmailben 9. lépés

Kattintson a BCC gombra. Ezt az új üzenet jobb felső sarkában látja. Ezzel a BCC mező az üzenet tetején lévő "Címzett" mező alatt bővül ki.

Mindaddig, amíg a levelezőlista nevét a BCC mezőbe írja a Címzett vagy a CC mező helyett, a levelezőlistán szereplő személyek nem látják a listán szereplő többi személy e-mail címét. Ez védi a levelezőlista tagjainak magánéletét, és jó levelezőlista-etikett.

Technikailag a Címzettek mezőhöz is hozzáadhatja ezt a címkét. De ha így tesz, akkor a listán mindenki láthatja és válaszolhat a többi tagnak. Ne tegye ezt, hacsak a listán mindenki nem kérte kifejezetten, hogy csatlakozzon egy vitalistához - ha az emberek válaszolnak, túl sok e-mailt kaphatnak a lista tagjai, és nem lesz módjuk leiratkozni.

Levelezőlista létrehozása a Gmailben 10. lépés

Írja be a levelezőlista címkéjének nevét a "BCC" mezőbe. Ezt kétféleképpen teheti meg:

A legegyszerűbb módja, ha elkezdi beírni a levelezőlista nevét a "BCC" mezőbe. Amikor a levelezőlista címkéje javaslatként megjelenik, kattintson a nevére, hogy gyorsan hozzáadja a levelezőlista tagjait a "BCC" mezőhöz.

Ha nehezen találja meg a levelezőlista címkéjét ilyen módon, kattintson az ablak bal felső sarkában (a "Címzett" mező alatt) a BCC gombra a kapcsolatok listájának kibővítéséhez. Válassza ki a levelezési lista címkéjét a jobb felső sarokban található legördülő menüből, jelölje be a "Select All" (Mindenki kiválasztása) négyzetet, majd kattintson a jobb alsó sarokban az INSERT (BESZERZÉS) gombra.

Levelezőlista létrehozása a Gmailben 11. lépés

Írja meg az e-mailt. Most már megadhatod az e-mail tárgyát a "Tárgy" mezőbe, és az alatta lévő nagyobb gépelési területre beírhatod az üzeneted tartalmát.

A kép címe: Levelezőlista létrehozása a Gmailben 12. lépés

Levelezőlista létrehozása a Gmailben 12. lépés

Kattintson a Küldés gombra. Ez egy kék gomb az "Új üzenet" ablak bal alsó sarkában. Ezzel elküldi az e-mail üzenetét a levelezőlistán szereplők mindegyikének.