, 2022/3/26

Ismerd meg a legfontosabb követelményeket, feladatokat, felelősségeket és készségeket, amelyeknek szerepelniük kell az üzleti jogász munkaköri leírásában. Üzleti ügyvéd munkaköri leírás Az üzleti jogász olyan ügyvéd, aki arra összpontosít, hogy jogi tanácsot adjon a vállalkozások tulajdonosainak a vállalkozásokat érintő kérdésekben, mint például az adózás, az üzleti tranzakciók és a szellemi tulajdonjogok.

business lawyer

Az üzleti jogász lehet más néven is ismert, mint egy vállalati ügyvéd, vállalati ügyvéd, vagy kereskedelmi ügyvéd. Üzleti ügyvéd munkaköri leírás sablon

Analitikus üzleti jogászt keresünk, aki jogi tanácsadást nyújt üzleti ügyeinkkel kapcsolatban, például szabadalmakkal, szerződésekkel, munkaszerződésekkel, szabályozási intézkedésekkel, adózással és szellemi tulajdonjogokkal kapcsolatban.

Az üzleti jogász feladatai közé tartozik az ügyek kutatása, szerződések megfogalmazása, különféle vállalati eljárások kidolgozása, a költségvetés kezelése, a jogszabályi megfelelés biztosítása, magatartási kódexek megfogalmazása, tanfolyami ügyek peresítése és vállalati egyesülések elősegítése.

Ahhoz, hogy sikeres üzleti jogász lehessen, a vállalat hírnevének és vagyonának védelmére kell összpontosítania. Részletorientáltnak, tájékozottnak és meggyőzőnek kell lennie, és kiváló kommunikációs készséggel kell rendelkeznie.

Üzleti jogász Feladatok:

A vállalkozások segítése az összetett jogi kérdések megelőzésében, eligazodásában és megoldásában.

A vállalkozások segítése és tanácsadás a vállalati struktúra, irányelvek, célok és eljárások kialakításában a vállalkozások üzleti tevékenységének kialakítása során.

Annak biztosítása, hogy a vállalkozások megértsenek és betartsanak minden vonatkozó törvényt és eredményt.

Jogi viták kutatása és megoldása a vonatkozó jogszabályok elemzése, érvelés kidolgozása, bizonyítékok gyűjtése és jogi képviselet révén.

Az üzleti műveletekkel kapcsolatos jogi dokumentumok elkészítése, felülvizsgálata, kitöltése és iktatása.

A lehetséges vagy meglévő jogi problémák vizsgálata és jelentése az illetékes hatóságok felé.

Szerződési feltételek, tranzakciók és egyezségek megtárgyalása az érintett vállalkozások nevében.

Annak biztosítása, hogy valamennyi üzleti folyamat, stratégia és intézkedés megfeleljen a vonatkozó helyi, állami, szövetségi és nemzetközi jogszabályoknak.

Több ügyfél, ügy és jogi tevékenység kezelése, amelyek különböző határidőkkel járnak.

Üzleti ügyvédi követelmények:

Jogi doktorátus, sikeres ügyvédi vizsga és érvényes állami engedély.

Kiváló kritikai gondolkodás, elemző, érvelő és tárgyalási készség.

Erős kutatási, valamint szóbeli és írásbeli kommunikációs készség.

Jó vezetői, szervezési, időgazdálkodási és többfeladatú munkavégzési képességek.

Képesség a határidő betartása érdekében nyomás alatt és időkorlátok között dolgozni.

Mit csinál egy üzleti ügyvéd?

Az üzleti jogon belül két különböző területet különböztetünk meg: a tranzakciós és a peres ügyeket.

A tranzakciókra összpontosító üzleti jogász tanácsot ad a vállalkozás indításával és irányításával kapcsolatban. Egy másik vállalkozás felvásárlása és annak biztosítása, hogy meglévő vállalkozása megfeleljen a hatályos szabályozásoknak, meglehetősen összetett lehet.

A peres ügyekre összpontosító üzleti ügyvédek képviselik Önt a bíróságon, ha Önt beperelik, vagy ha be kell perelnie valaki mást. Általában ott folytatják, ahol a tranzakciós ügyvédek abbahagyják - például amikor egy szerződést vagy más jogi dokumentumot megszegnek vagy vitatnak.

Az üzleti jogászok segítenek eligazodni az összetett jogszabályokban, és képesek üzleti megállapodásainak megszövegezésére és felülvizsgálatára, hogy vállalkozása zökkenőmentesen működjön. Emellett peres úton is végig tudják vinni Önt, ha a dolgok nem mennek zökkenőmentesen.

Honnan tudom, hogy szükségem van-e üzleti ügyvédre?

Az üzleti ügyvéddel való konzultáció okos ötlet, ha vállalkozást alapít, vállalkozást irányít, vállalkozást ad át, vagy ha problémái vannak a vállalkozásával.

Egy tranzakciós üzleti ügyvéd segíthet a következőkben:

Dokumentumok megszerkesztése és felülvizsgálata

Adók

Fúziók és felvásárlások

Vállalati megfelelés

Vállalkozásalapítás

Ingatlanok lízingelése és engedélyezése

Alkalmazottak kezelése