, 2021/12/6

A pizza mindig keresett a fogyasztók körében, ami azt jelenti, hogy rengeteg virágzó franchise-üzletet kínál. Napjaink legjobb pizza franchise-üzletei a hagyományos kiszállítóhelyektől a divatos, saját pizzát építő éttermekig terjednek. Szerezd meg a saját szeleted a virágzó pizzapiacból a legjobb pizza franchise-listánkkal, amelyet a szakma legjobb tanácsaival egészítettünk ki.

franchise for pizza

Pizza Hut

A Pizza Hut üzemelteti a legtöbb pizzafranchise-üzletet a helyszínek számát tekintve. A vállalat 58 éves sikertörténetre tekint vissza, amelyet Dan és Frank Carney testvérek alapítottak. A márka ismertségén kívül a Pizza Hut úttörő szerepet játszott az innovációkban, beleértve a különböző formátumokat a családi étkezéstől kezdve az elviteles franchise-üzletekig. A vállalat többféle franchise-lehetőséget kínál. A kezdeti befektetés azonban általában 297 000 és 563 000 dollár között mozog. A franchise kezdeti díja 25 000 dollár.

Domino

A Domino's egyedi csavart ad a pizza franchise-nak, amely a vásárlói kényelemre összpontosít. A vállalat több mint 50 éve van jelen, és több mint 17 000 franchise-üzlettel rendelkezik. Ezzel a világ legnagyobb pizzavállalata. Egyéb kínálata is van, többek között csirkeszárnyakkal. A Domino's Pizza egy egyszerű technológiai platformot használ, hogy megkönnyítse az online rendelést, és az összes helyszínről egyszerűsített vásárlói élményt nyújtson. A legtöbb franchise-tulajdonos a saját üzlet megvásárlása előtt egy jelenlegi Domino's-nál kezdi a betanulással. A franchise-díj 10 000 dollár, a kezdeti befektetés pedig 100 000 dollár és körülbelül 600 000 dollár között mozog.

Papa John's

A Papa John's továbbra is az egyik legnépszerűbb országos márka és a legnagyobb pizza franchise lehetőségek között van. A név az alapító John Schnatterre utal. A vállalat hagyományos és nem hagyományos franchise lehetőségeket is kínál, így azok is megfontolhatják lehetőségként, akiknek egyedi helyszínekhez vagy helyszínekhez van hozzáférésük. Egy átlagos méretű helyszín kezdeti költségei körülbelül 250 000 és 300 000 dollár között mozognak. Egy amerikai üzlet franchise díja 25 000 dollár.

Little Caesars

A Little Caesars már régóta működik. Mike Ilitch vállalkozó 1959-ben alapította a pizzaláncot egyetlen pizzériával Metro Detroitban. Ez a szerény üzlet 24 országban nemzetközileg elismert márkává nőtte ki magát, így az egyik legnagyobb franchise-üzemmé vált ebben a piaci résben. A cég büszke az olyan egyedi ajánlatokra, mint az 5 dolláros Hot-N-Ready ételek és az online rendelési portálok a cég weboldalán . A kezdeti befektetés 250 000 és 335 500 dollár között lehet. A franchise díj pedig 20 000 dollár.

Marco's Pizza

A Marco's Pizza jelenleg több száz franchise-üzlettel rendelkezik az Egyesült Államokban, és még több növekedési lehetőséggel rendelkezik a kiválasztott piacokon. Egy- és több egységből álló pizzázó étterem franchise-jogosultsága egyaránt elérhető. Egy hagyományos franchise-létesítmény indításához 223 535 és 586 410 dollár közötti összeget kell költenie. A kezdeti franchise díj 25 000 dollár.

Sam & Louie's

A Sam & Louie's a New York-i stílusú pizza franchise-ra specializálódott. Eredetileg Oklahomában indult, de ez a franchise gyorsan elterjedt a közeli államokban, és most az egész Egyesült Államokban és Kanadában terjeszkedik. A vállalat rugalmas tervezési lehetőségeket kínál, hogy franchise-ait a különböző közösségekhez igazítsa. A teljes kezdeti befektetés 331 500 és 474 700 dollár között mozog. A franchise díj pedig 25 000.

Papa Murphy's

A Papa Murphy's hírnevét az adja, hogy az egyetlen olyan országos méretű pizzalánc, amely kizárólag az üzletben összeállított és a vásárlók által otthon megsütött "take and bake" pizzákon alapul. Az 1980-as évek közepén történt, amikor Terry Collins felvásárolt és egyesített két meglévő láncot, a Papa Aldo's Pizzát és a Murphy's Pizzát.

A Papa Murphy's hangsúlyozza az alapanyagok frissességét, megjegyezve, hogy üzleteiben nincsenek fagyasztók, a tésztát naponta frissen készítik, a 100%-os teljes tejből készült mozzarella sajtot naponta reszelik, a zöldségeket pedig kézzel szeletelik. Az üzletláncot nemrégiben vásárolta fel a kanadai MTY Group, amely több mint 70 különböző gyorséttermi és alkalmi éttermi márkát üzemeltet.

Hungry Howie pizzája és előételei

A Hungry Howie's Pizza and Subs azt állítja magáról, hogy az "ízesített pizzakéreg hazája", mivel ez volt az egyik első pizzalánc, amely ízesített pizzakéregeket készített. 1985-ben 8 különböző ízesítéssel indította útjára, amelyek között ma a vajas, vajsajtos, cajun, fokhagymás, hagymás, ranch, szezámos és Asiago sajtos pizzák szerepelnek. A pizzán kívül a Hungry Howie's étlapján calzone-stílusú szendvicsek, csirkeszárnyak és csirkemellszendvicsek, kenyér, saláták és brownie-k szerepelnek.

Cicis

A Cicis a legnagyobb büfé-koncepcióra épülő pizzalánc, amely nemrégiben indította el Unlimited kampányát - az összes pizzát, amit a vásárló a büféből megehet, egyetlen meglepően alacsony áron. A büfésoron pedig jellemzően nem kevesebb, mint 15 féle pizza található. Ez teszi a Cicit népszerűvé a családok és a rendezvények utáni iskolai csoportok körében.

Kerekasztal Pizza

A Round Table Pizza-t az 1950-es évek végén William R. Larson indította el, aki az első helyet a kaliforniai Menlo Parkban nyitotta meg. 1961-ben átvette az Arthur király és a kerekasztal lovagjai témát, amelyet egy barátja javasolt. A cég sok mindenen ment keresztül. Teljesen alkalmazotti tulajdonba került 1992-ben. 2011-ben a 11. fejezet szerinti csődeljáráson ment keresztül, és erősebben került ki belőle, mint korábban.

Jet's Pizza

A Jet's Pizza az 1970-es évek óta Michigan egyik főszereplője, bár jelenléte 20 másik államban is egyre többen mondják a cég mottóját: "Let's get Jet's!". A céget Eugene és John Jetts testvérek alapították, amikor úgy döntöttek, hogy a detroiti stílusú pizzát (szögletes mélytányéros) a várostól északabbra, Sterling Heightsba hozzák. A lánc telephelyeinek közel fele Michiganben található.

Blaze Pizza

A Blaze Pizza nemrégiben megszerezte az első helyet a Market Force felmérésében, amely a fogyasztók által választott legjobb QSR márkákat vizsgálta, megelőzve a Papa Murphy's-t (második hely) és a Marco's Pizza-t (harmadik hely) a rendkívül versenyképes pizzériák szegmensében. A Blaze-t, amely még mindig pizzás újoncnak számít, Rick Wetzel, a Wetzel's Pretzels társalapítója indította el.

Mountain Mike pizzája

A Mountain Mike's Pizza az 1970-es évek végére nyúlik vissza, amikor a kaliforniai Palo Altóban indult, és azóta Oregonban, Nevadában és Utahban is terjeszkedett a ropogós, göndör pepperoniról ismert, családbarát helyekkel. A vásárlók összeállíthatják saját klasszikus kerek pitéjüket, vagy választhatnak a lánc 10 különleges pizzája közül, valamint szárnyak, szendvicsek, saláták, köretek és desszertek közül. A pizzériát családok, sportcsapatok, csoportok és nagy meccsek estéinek pizzázóhelyeként forgalmazzák.

Rosati's Pizza

A Rosati's Pizza a Rosati család hosszú, az 1890-es évekre visszanyúló éttermi múltjából származik. Amikor a család az 1900-as évek elején Chicagóba költözött, hogy több éttermet nyisson, kísérletezni kezdtek a pizzával.

Chicago pizza

A Hindustan Times által a legjobb pizza díjjal kitüntetett legnagyobb és egyetlen, több mint 100 üzlettel rendelkező pizza takeaway márka, amely pán-indiai terjeszkedésre törekszik. Céljuk, hogy a legjobb minőségű pizzákat kínálják, amelyek egyedi készítésűek és a legfrissebb alapanyagokból készülnek.

Bon Pizza

Forradalmasítsa a pizza étkezési koncepciót Indiában a Bon Pizza egyedülálló fatüzelésű pizzájával a "Bon Pizza" márkanévvel. A fatüzelésű kemencében, friss tésztával és autentikus szósszal sütött pizza íze gyökeresen eltér a hagyományos elektromos kemencében sütött pizzákétól.

Vip pizza

A leginkább minőségi pizzáiról és tésztáiról ismert. A házhozszállításra és az étkezési modellekre specializálódott. A VIP Pizza a leggyorsabban növekvő pizza franchise. A VIP Pizza az élet minden rétegének kiszolgálásába kezdett. Rövid időn belül sok egyén, család és barát életének részévé vált. Bármikor, amikor összejövetelre, születésnapi partira vagy bármilyen alkalomra van ok, csak egy név kattog az agyban.

New York Slice Pizza

Az autentikus New York-i stílusú pizza Indiában, közvetlenül New York-i séfek által kurátori receptekkel. Rengeteg frissen elkészített és kiváló minőségű alapanyagot használunk, valamint tiszta mozzarella sajtot, hogy elkészítsük ízletes pizzáinkat, és a minőségünk lehetővé teszi számunkra, hogy megteremtsük a védjegyünket az iparágban.

Ledo Pizza

A Ledo Pizza egy regionális pizzafranchise cég, amely egyedi, négyzet alakú pizzáiról ismert. Minden pizzát rendelésre sodornak frissen készített tésztából. A cég elnöke, James Beall büszke családja hosszú pizzatörténetére, amely arra nyúlik vissza, hogy nagyapja 1955-ben megnyitotta az első Ledo üzletet a marylandi Adelphiben. Akkoriban még nem voltak elterjedtek a kerek pizzasütők, és a Ledo's ragaszkodott a kezdetekben használt téglalap alakú serpenyőkhöz. Ahogy a cég honlapján is olvasható: "Lehet, hogy egy kicsit tovább tart, de biztosan megéri".

Pizza Factory

A Pizza Factory mottója: "We toss 'em, they're awesome", és az 1970-es évek vége óta készíti a kézzel sütött vastag kéreggel készült kerek pizzákat, amikor is az első helyet megnyitották a kaliforniai Oakhurstban. A lánc étlapja helyenként változik, de a legtöbb helyen a pizza mellett calzonét, salátákat, kenyereket, szárnyasokat, tésztákat és szendvicseket is kínálnak.