, 2021/12/8

Az 1990-es években, ha tartoztál egy barátodnak 5 dollárral, akkor csak elővettél egy ropogós bankjegyet a pénztárcádból, és átadtad. Manapság még mindig a készpénz a király, ha kisebb, személyes fizetésekről van szó, de a barátok és családtagok közötti virtuális pénzküldés egyszerűbb, mint valaha.

payment apps

Ha pénzt kell küldened egy barátodnak, rokonodnak, szobatársadnak vagy bárki másnak, az éttermi csekk megosztásától kezdve a lakbérrészed felosztásáig, ezek a közösségi fizetési applikációk gondoskodnak rólad.

Mi az a fizetési alkalmazás?

A fizetési alkalmazás olyan eszköz, amellyel árukért és szolgáltatásokért fizethetünk, és pénzt küldhetünk eladóknak, barátoknak és családtagoknak. Az emberek manapság általában nem hordanak maguknál annyi készpénzt, így egy fizetési alkalmazás gyors módja lehet annak, hogy megtérítsük egy barátunknak a koncertjegy árát, segítsünk egy családtagunknak egy számlával, vagy akár fizessünk valamit egy boltban anélkül, hogy a pénztárcánkat magunkkal vinnénk. Olyan, mintha egy digitális pénztárca lenne a telefonodon.

Hogyan működik egy fizetési alkalmazás?

Egy fizetési alkalmazás úgy működik, mint egy digitális pénztárca. Ön összekapcsolja bankszámlaadatait és hitelkártyáit az alkalmazással, az pedig biztonságosan tárolja azokat, így közvetlenül az alkalmazáson keresztül küldhet és fogadhat pénzt. A pénztárcát nem kell fizikailag magánál tartania, és egyes alkalmazásokat akár nemzetközi szinten is használhat. Ez egy gyors és kényelmes módja a pénzküldésnek és -fogadásnak, valamint az online és az üzletekben történő fizetésnek.

Mennyibe kerül egy fizetési alkalmazás?

Egyes fizetési alkalmazások teljesen ingyenesek, míg másoknak olyan ingyenes aspektusai vannak, mint a pénz fogadása vagy a barátok és családtagok közötti pénzküldés. Néhány fizetési alkalmazás díjat számíthat fel a szokásosnál gyorsabb pénzfogadásért, a valutaváltásért és a feldolgozásért, valamint a hitelkártyadíjakért. Ezek a díjak a tranzakció típusától, összegétől és helyétől függően változnak.

Egyes fizetési alkalmazások használatakor a hitelkártya-feldolgozási díjak 2,5-3% között lehetnek. Ha Ön kisvállalkozás, ezeket a díjakat hozzáadhatja az áruk és szolgáltatások árához, vagy külön díjat számíthat fel, ha az ügyfelek hitelkártyával fizetnek.

Megéri a fizetési alkalmazás a költségeket?

Az ingyenes fizetési alkalmazásokat azért érdemes használni, mert nincs költség, és kényelmesek és könnyen használhatóak. Ha azonban fizetni kell a fizetési alkalmazás használatáért, akkor lehet, hogy megéri, de az is lehet, hogy nem éri meg a költségeket. Ha olyan kisvállalkozásról van szó, amely hitelkártyákat fogad el, akkor általában megéri, mert további fizetési formák elfogadásával növeli a vásárlók számát.

Ha nemzetközi pénzküldésre van szüksége, vagy ha aznapra kell rendelkezésre állnia a pénzének, akkor tájékozódnia kell a díjakról, mérlegelnie kell a lehetőségeket, majd meg kell vizsgálnia, hogy megéri-e egy kicsit többet fizetni a kényelemért.

Hogyan választottuk ki a legjobb fizetési alkalmazásokat

A 6 legjobb fizetési alkalmazást úgy választottuk ki, hogy először több fizetési alkalmazást is áttekintettünk és kutattunk, majd kiválasztottuk a legjobbakat. A legjobb lehetőségeket a hírnevük, funkcióik, könnyű használatuk, milyen platformokon működnek, hogyan tudsz pénzt küldeni és fogadni, és még sok más alapján választottuk ki.

A 6 legjobb fizetési alkalmazás 2021-ben

A legjobb összességében: PayPal

Legjobb barátoknak: Venmo

A legjobb sallangok nélkül: Cash App

A legjobb bankolásra: Zelle

Legjobb Google-fiókokhoz: Google Pay

A legjobb a közösségi médiához: Facebook Messenger

A PayPal

Mit szeretünk

A mobilalkalmazás rendkívül felhasználóbarát

Egyszerű (és ingyenes) PayPal-fiók létrehozása

Ha pénzt küld egy családtagnak, nem kell díjat fizetnie.

A PayPal erős titkosítási technológiája biztonságban tartja a számlákat

Amit nem szeretünk

A PayPal díjat számít fel a vállalkozóknak azért, hogy a PayPal szolgáltatását használják a fizetések fogadására

A PayPal képes befagyasztani a számláját

A Better Business Bureau (a PayPal "A-" minősítéssel rendelkezik) számos panaszról számol be a PayPal ügyfélszolgálatával kapcsolatban.

A PayPal a fizetési vállalatok nagyapja, története 1998-ig nyúlik vissza.1 Nevét az eBay-tranzakciók preferált digitális pénztárcájaként és fizetési szolgáltatójaként szerezte, de azóta az online fizetések egyik legdominánsabb nevévé nőtte ki magát.

A PayPal lehetővé teszi a pénzátutalást bármely amerikai bankszámlára és számos külföldi számláról. A PayPal-egyenlegről vagy bankszámlaegyenlegről családtagoknak vagy barátoknak történő pénzátutalásért nem kell díjat fizetni, de a PayPal díjat számít fel a hitelkártyáról történő küldésért vagy a valuták átváltásáért.

A Venmo

Mit szeretünk

A Venmo úgy lett kialakítva, hogy okostelefonról működjön

Egyszerű módja a számla megosztásának a barátokkal és a családdal

Azonnali átutalási lehetőség

Amit nem szeretünk

Csak mobil platformokon keresztül küldhet pénzt

A felhasználókat 3%-os díj terheli, ha hitelkártyával küldenek pénzt

Meg kell változtatnod a beállításaidat (az adatvédelmi alapértelmezett beállítás a nyilvános nézet), ha tényleges adatvédelmet szeretnél.

A Venmo valójában a PayPal tulajdonában van, azonban a Venmo egy teljesen más alkalmazás, mint a PayPal. A Venmo egy olyan alkalmazás, amelyet elsősorban arra terveztek, hogy pénzt küldjön a barátainak, beágyazott közösségi aspektussal. És míg a hagyományos számítógépeken bejelentkezhet és hozzáférhet a fiókjához, pénzt csak az alkalmazásból vagy mobil böngészőből küldhet.

A Venmónak 65 millió felhasználója van.2 Ez rengeteg éttermi csekket oszt szét. A Venmo számos vállalkozásnál is használható tranzakciók kifizetésére. A pénzküldés a kapcsolódó betéti kártyás bankszámlával ingyenesen lehetséges.

A Cash App

Amit szeretünk

Könnyen összekapcsolható a bankszámlája bankkártyán keresztül

Digitális pénztárcát kínál a felhasználóknak

Az alkalmazáson keresztül eladhat és vásárolhat Bitcoint

Amit nem szeretünk

A Cash App díjat számít fel a felhasználóknak a hitelkártyával történő pénzküldésért.

A maximális átutalási összeg $7,500, és az alacsonyabb összeghatárok ellenőrzés nélkül érvényesek.

A Cash App egy mobil hitelkártya-feldolgozó - a Square válasza a peer-to-peer fizetések növekvő népszerűségére. A Cash App nagyjából ugyanazt teszi, mint a Venmo, de a közösségi funkciók nélkül. Bárkinek küldhet pénzt, vagy kérhet pénzt bárkitől, akinek van Cash-fiókja, és a pénzösszegek egy összekapcsolt bankszámláról kerülnek levonásra bankkártyán keresztül, költségmentesen.

A Cash App rendelkezik a PayPal-hoz hasonló pénztárca-funkcióval, vagy azzal a lehetőséggel, hogy a kapcsolt számláról küldhetsz anélkül, hogy a digitális pénztárcádban tartanád a pénzt. 2018-ban a Square hozzáadta a Cash App-on a Bitcoin vásárlásának és eladásának lehetőségét is, ami egyedülálló funkciót biztosít a többi népszerű fizetési alkalmazáshoz képest.

A Zelle

Mit szeretünk

A legtöbb nagy bank, például a Chase és a Wells Fargo kínálja a Zelle-t

Pénzt küldhetsz laptopodról banki webhelyeken vagy okostelefonodon keresztül.

Még aznap átutalásokat kínál

A Zelle-n keresztül történő pénzküldés vagy -fogadás nem jár díjat

Amit nem szeretünk

A pénz címzettjének vagy a feladónak egyaránt hozzáféréssel kell rendelkeznie a Zelle-hez a bankszámláján keresztül.

Csak egy kijelölt bankszámláról küldhet pénzt a Zelle-n keresztül.

A Zelle egyedülálló módot kínál arra, hogy közvetlenül a bankodból fizess a barátaidnak vagy családtagjaidnak. Ha van számlája egy részt vevő banknál, akkor készpénzt küldhet egynapos átutalással bárki másnak, akinek van számlája egy részt vevő banknál. A részt vevő bankok egyre bővülő listáján olyan titánok szerepelnek, mint a Chase, a Bank of America, a Citi, a U.S. Bank, a Wells Fargo, valamint az online banki szolgáltatások vezetői, az Ally és a Capital One.

Küldhetsz anélkül is, hogy telepítenéd az alkalmazást a telefonodra, bár letöltheted a Zelle alkalmazását, és csatlakozhatsz a bankszámládhoz is. A küldés és a fogadás ingyenes. Egyelőre csak egy bankszámlát kapcsolhatsz a Zelle-profilodhoz, ezért ha regisztrálsz, győződj meg róla, hogy az elsődleges számláddal.

A Google Pay

Amit szeretünk

A Google Pay-en keresztül nem kell díjat fizetni a barátoknak és családtagoknak történő pénzküldésért

Könnyen integrálható a Google termékeibe, például a Gmailbe

Könnyen használható laptopról vagy okostelefonról

Amit nem szeretünk

Nem olyan széles körben elfogadott, mint más fizetési alkalmazások.

Betéti kártyák esetén 24 órát, bankszámlák esetén 3-5 napot vehet igénybe a pénz megérkezése.

A Google szinte mindenre kínál eszközt, amit az ember online megtehet, és ez alól a pénzküldés sem kivétel. A Google Pay egyedülállóan integrálható más Google-termékekkel, köztük a Gmail-lel. A Google Pay segítségével küldhet és fogadhat pénzt fizetni valakinek a Gmail-címét megadva. Ha van Google-fiókja, akkor lényegében már fel is iratkozott a Google Payre.

Mint a legtöbb Google-termék, ez is jól megtervezett és könnyen használható. Működik a dedikált Google Pay alkalmazással vagy más integrált Google-szolgáltatásokon keresztül. A Google Pay használatáért jelenleg nem kell fizetni, ha nem bankkártyát használ.

A Facebook messenger

Mit szeretünk

A Facebook-fiók felhasználói könnyen küldhetnek pénzt a Facebookon lévő vállalkozásoknak és barátoknak.

A fizetési adatok bizalmasan kezelhetők, ellentétben néhány más alkalmazással, amelyek nyilvános opcióval rendelkeznek.

Könnyen használható a Facebook csevegésből

Amit nem szeretünk

Akár öt munkanapot is igénybe vehet, mire a fizetés megérkezik, miután azt elfogadták.

Facebook-profilra van szükség a használatához

Össze kell kapcsolnia a bankkártyáját a Facebook-fiókjával

A Facebook már mindent tud rólad, miért ne adhatnád át a bankkártyádat, és miért ne integrálhatnád a pénzküldést a csevegési élményedbe? Mivel a legtöbb ember már tagja a Facebooknak, pénzt küldhetsz nekik anélkül, hogy megvárnád, amíg máshol regisztrálnak egy fiókot. Csak egy bankkártyát kell hozzáadniuk a fizetéshez.

A fizetési információk bizalmasak. Amikor pénzt küldesz, a címzett csak az összeget, a nevedet és a profilképedet látja. Amint a fizetést elfogadják, az öt munkanapon belül megjelenik a bankban. Ennyire egyszerű a dolog.

A legjobb mobilfizetési alkalmazások 2021-ben

Samsung Pay

Hasznos mobilfizetési alkalmazás, csak Samsung telefonokra korlátozva. A Samsung piacvezető Galaxy telefonjaival már általánosan elterjedt a felhasználók körében, így mostantól a Samsung is kínálja mobilfizetési alkalmazását, a Samsung Payt. Ezt a Samsung több legújabb zászlóshajó okostelefonja, például a Galaxy S9 is támogatja, más gyártók telefonjai azonban nem, ami korlátozza a szélesebb körű elterjedést. A Samsung Pay alkalmazás számos nagy bank hitel- és betéti kártyájához csatlakozik.

A Samsung Pay jó tulajdonsága a szinte általános elfogadás, mivel a kereskedőknek nem kell csatlakozniuk a programhoz. A Samsung Pay inkább a hagyományos bankkártyaolvasókkal működik, amelyek az újabb EMV vagy NFC technológiát használják, vagy akár a régebbiekkel is, amelyek mágnescsíkos technológiát használnak - a telefont mellé tartva a mágnescsíkon található bankkártyaadatok a mágneses biztonságos átvitel (MST) nevű technológián keresztül továbbításra kerülnek. A hitelkártyaolvasóval való interakció ilyen rugalmasságával a Samsung Pay valóban helyettesítheti a pénztárcában lévő hitelkártyák halmát egy telefonos alkalmazással.

Samsung Pay-Best for Samsung devices

Kompatibilis a következő eszközökkel: Kiválasztott Samsung készülékek.

Fizetési korlátok: Nincs (nem teszi lehetővé a személyközi átutalásokat).

Pénzküldés költségei: Nincs (nem teszi lehetővé a személyközi átutalásokat).

A legjobb más országokba történő pénzküldésre

A Xoom egyedülálló abban, hogy fő célja a pénzküldés más országokba.

Kompatibilis a következőkkel: Android, iOS.

Fizetési korlátok: Tranzakciónként legfeljebb 25 000 dollárig. A kezdeti limitek: 2.999 $ 24 órán belül, 6.000 $ 30 napon belül és 9.999 $ 180 napon belül. A Xoomnak több személyes adat megadásával növelhetők a limitek.

A pénzküldés költségei: A költségek attól függően változnak, hogy melyik országba küld pénzt.

További információkért látogasson el a Zoom oldalára.

Circle Pay - A legjobb más országokba történő pénzküldésre.

A Circle Pay lehetővé teszi, hogy pénzt küldjön más országokba és külföldi pénznemekben.

Kompatibilis a következőkkel: - A pénzküldő rendszerrel való kompatibilitás: Android, iOS.

Fizetési korlátok: 400 dollár hétnapos időszakonként. További információk megadásával hétnapos időszakonként 3000 dollárra emelhető.

A pénzküldés költségei: A Circle Pay nem számít fel díjat, de a bankja felszámíthatja.

A legjobb kis összegek küldésére

Square Cash

Kompatibilis a következőkkel: Android, iOS.

Fizetési korlátok: Kezdeti limit 250 dollár tranzakciónként vagy hétnapos időszakonként. A limit hétnapos időszakonként 2500 dollárig emelhető.

Pénzküldés költségei: 3%-os díj, ha hitelkártyával küld. A díj hozzáadódik a tranzakció végösszegéhez.

További információkért látogasson el a Square Cash oldalára.

Zelle - a legjobb a hitelszövetkezeti tagok számára

A Zelle egyedülálló, mivel a bank vagy hitelszövetkezet alkalmazásába illeszkedik.

Kompatibilis a következőkkel: A bank vagy hitelszövetkezet alkalmazásától függ.

Fizetési korlátok: Ha az Ön bankja vagy hitelszövetkezete nem kínálja a Zelle-t, a limit heti 500 $. Ha igen, akkor a limitekért forduljon bankjához vagy hitelszövetkezetéhez.

A pénzküldés költségei: A Zelle nem számít fel díjat, de a bankja vagy hitelszövetkezete felszámíthat.