, 2021/12/6

A Dawn Foods szerint az amerikaiak évente 10 milliárd fánkot fogyasztanak. Valójában a fánkboltok 8,4 milliárd dolláros iparágat jelentenek. A fánkboltok pedig jól képviselik a franchise-modellt. Mindannyian ismerjük a nagy neveket, mint a Dunkin Donuts, a Krispy Kreme és a Cinnabon. Az utóbbi években azonban a fánk franchise egyedi megközelítései is megjelentek.

doughnuts franchise

Az ötletes elnevezésektől kezdve az új és szokatlan ízekig, amelyeket az ezredfordulósok és a Z generáció kedvel, a fánkok népszerűsége újjáéledőben van. És a növekvő népszerűség miatt a potenciális franchise-tulajdonosok felkapják a fejüket.

Emellett a fánk franchise üzleti modell magában foglal néhány mobil lehetőséget az édes finomságra, valamint a kávéra. A mobilitás történhet egy koncessziós utánfutó vagy ételkocsi, illetve egy kis kerekes kocsi formájában. Franchise-ként a fánküzlet kis változata sokkal megfizethetőbb.

Dunkin

Nehéz lenne lyukat ütni ebbe, mint fantasztikus franchise-lehetőségbe. A baj csak az, hogy a Dunkin' olyan sikeres, hogy az Egyesült Államok nagy része "lefoglalt" terület. Ez azt jelenti, hogy bár megvásárolhatsz egy Dunkin' franchise-t egy tulajdonostól, nem nyithatsz újat. Wisconsin, Új-Mexikó, Arizona, Utah, Észak-Karolina, Washington DC, Pennsylvania, New Jersey, New York és egész New England már foglalt. A Dunkin' megvédi a franchise-tulajdonosokat a konkurenciától. Ezekben az államokban nem talál franchise-helyet.

Kalifornia, Nevada és az USA középső részén lévő államok állnak rendelkezésre. A Dunkin' terjeszkedést tervez az ország északnyugati államaiban is.

A Dunkin' franchise nyitásának követelményei hasonlóak az összes donuts franchise követelményeihez. Szükség van 250 000 dollár likvid vagyonra és 500 000 dollár nettó vagyonra. A teljes indulási költség 100 000 és 1,6 millió dollár között mozog.

Ez a szám az ingatlanok költségeitől függ, beleértve azt is, hogy a franchise-jogosultnak mekkora a tulajdonában lévő vagy megvásárolni kívánt ingatlan.

A franchise díj 40 000 és 90 000 dollár között mozog. A franchise-díj az ország különböző területein változik.

Krispy Kreme

Most az a kihívás, hogy a Krispy Kreme szavakat olvasva valahogy elkerülje a pavlovi nyálelválasztást. Ez az üzlet 4 franchise lehetőséget tartalmaz. A kicsiktől a nagyokig, a díj 12 000 és 25 000 dollár között mozog.

Factory Store - Ez a teljes kiskereskedelmi értékesítési üzlet.

Alagutas sütőüzlet - Ez az üzlet rendelkezik sütővel, már előre elkészített fánkokat kap, és befejezi őket mázzal és/vagy töltelékkel, valamint sütéssel.

Friss bolt - Nincs sütő, kész fánkokat kap mázzal vagy töltelékkel.

Box Shop - kész fánkokat kap egy Krispy Kreme gyári üzletből.

A teljes indulási költség 200 000 és 2,7 millió dollár között mozog.

Cinnabon

A Cinnabon három különálló franchise lehetőséget foglal magában. Van a Full Bakery, az Express Bakery (kisebb termékcsaláddal) és a koncessziós pékség.

A leendő fánk franchise-ok számára a Cinnabon koncessziós pékség franchise olyan csábító lehet, mint egy forró fahéjas tekercs, cukormázzal megspékelve. A koncessziós pékséget úgy tervezték, hogy vásárokon, kiállításokon vagy piacokon lehessen használni egy koncessziós utánfutóról vagy ételszállító teherautóról.

Más szóval, ez egy nagyszerű lehetőség azoknak a vásárlóknak, akik inkább a járdaszegélyen kapják az ételeket. A franchise díj 30 000 dollár. Az indítási költségek 200 000 és 430 000 dollár között mozognak.

Dixie Creme Donut étterem

Ez a franchise túlmutat a fánkok kínálatán, hiszen egy csemegeboltot is tartalmaz. A Dixie Creme Donut Restaurant franchise díja 25 000 dollár. Az indulási költségek 146 000 és 400 000 dollár között mozognak ennél a franchise-választásnál. A többi fánkfranchise-hoz hasonlóan az induló beruházási költségek a telekvásárlás szükségességétől és a helyi építési költségektől függően változnak.

Honey Dew fánkok

Lehet, hogy a Honey-Do listádon szerepel majd egy Honey Dew Donuts franchise keresése. Ez az üzleti modell támogatja a további helyszíneket egy teljes üzlet bázisáról, műholdas kocsikkal.

A kocsikat "be lehet vetni" az ügyfelek számára, hogy gyorsan rendelhessenek kávét és fánkot. A franchise-tulajdonos az értékesítési lehetőségekhez igazíthatja üzletét, ahogyan azok adódnak.

A Honey Dew Donuts jelenleg Massachusettsben van jelen. A vállalat szívesen terjeszkedne New England államaiban.

A teljes beruházási költség 94 000 és 700 000 dollár között mozog. A vállalat megköveteli, hogy a franchise-jogosult 100 000 dollár likvid eszközzel és 400 000 dollár nettó vagyonnal rendelkezzen.

La Mars Donuts

Ez egy viszonylag új fánk biznisz, amely Kansas Cityben és Denverben dominál. A La Mars Donuts az ínyenc fánkok piacára összpontosít, sok termékcsaládja kézzel készített fánkokat is tartalmaz.

Mi az egyedi egy La Mars helyben? A vásárlók választhatnak. Menjen át a gyorsítósoron azon a napon, amikor siet. Ha nem sietsz, pihenj meg az ülőhelyen. Az ülőhelyet úgy alakították ki, hogy a vásárlók irodaként is használhassák, távol az otthonuktól.

A teljes indítási költség 250 000 és 370 000 dollár között mozog.

Duck Donuts

A Duck Donuts franchise egyedülálló megközelítéséről ismert - meleg, megrendelésre készített fánkot biztosít a vásárlónak. A franchise indításának díja 40 000 dollár. A kérelmezőnek 150 000 dollár likvid vagyonnal és 500 000 dollár nettó vagyonnal kell rendelkeznie. Az átlagos teljes induló költség 400 000 és 600 000 dollár között mozog. A Duck Donuts az USA keleti részén meglehetősen jól megalapozott, és lelkesen terjeszkedik az egész országban.

Hurts Donut Company

A 2013-ban alapított és 2015 óta franchise-rendszerben működő Hurts Donut Company gyorsan 23 helyszínre nőtt. A franchise a sikerét a franchise partnerek és a személyzet széles körű képzésének tulajdonítja (több mint 80 óra képzés mind a tanteremben, mind a munkahelyen). A Hurts Donut Company franchise induló költségei 400 000 dollárnál kezdődnek.

Niky's Mini Donuts

A 2012-ben alapított és 2014 óta franchise-tevékenységet folytató Niky's Mini Donuts a mini fánkok réspiacát célozta meg, és azokat vonzza, akik esetleg korlátozni szeretnék a cukorbevitelüket, valamint a termékek miniatűr változatait kedvelők divatos követőit. A Niky's Mini Donuts franchise induló költségei 75 000 dollárnál kezdődnek.

Peace, Love and Little Donuts, LLC

A 2009-ben alapított és 2016 óta franchise-tevékenységet folytató Peace, Love and Little Donuts, LLC gyorsan 28 helyszínre nőtt, ami 55,6%-os növekedést jelent az elmúlt három évben. A franchise hangsúlyozza a katonaság támogatását a veteránok számára nyújtott 20%-os franchise-kedvezménnyel. A Peace, Love and Little Donuts, LLC franchise induló költségei 121 000 dollárnál kezdődnek.

Shipley Do-Nuts

Az 1936-ban alapított, majd 1987-ben franchise-alapítású Shipley Do-Nuts több mint 300 helyszínre nőtt, és közeledik a közel 100 éves fennállása. Arra a kérdésre, hogy honnan ered a franchise hosszú távú sikere, a vezetőség kiemeli a franchise-tulajdonosoknak nyújtott átfogó támogatási rendszert. A Shipley Do-Nuts franchise induló költségei 200 000 dollárnál kezdődnek. Ha többet szeretne megtudni a Shipley Do-Nuts franchise-lehetőségről, kattintson ide.

Mik az előnyei és hátrányai egy fánkboltnak?

Az IBISWorld kutatása szerint a fánkok növekvő iparágat jelentenek. A növekedés mértéke az IBISWorld információi szerint évente átlagosan 2%. Ez az egyik legjövedelmezőbb élelmiszeripari vállalkozás. A bevételek egyenletesek és alacsony volatilitással rendelkeznek.

Ugyanakkor nagy a verseny. Sok nagyvárosi és nagy forgalmú területen túlságosan telítettek a fánkboltok - akár franchise, akár függetlenek. Ezért gondosan kell kiválasztani a helyszíneket, és ugyanilyen gondosan kell elolvasni a közzétételi dokumentumot. A közzétételi dokumentumnak tájékoztatnia kell arról, hogy az Ön területe hogyan lesz védett.

Hogyan nyithatsz egy fánkos teherautót?

Ha az emberek nem tudnak eljönni a fánkokhoz, akkor elhozhatod nekik a fánkokat. A Donut Truck mint önálló üzleti egység viszonylag új ötlet. Mégis, bár kevés az információ, a lehetőségek határtalanok. És ez egy olyan fánküzlet, amely nem korlátozza a kreativitásodat. Hogyan és hol szeretnél üzletet kötni? Egy irodakomplexum parkolójában szeretnél berendezkedni? Egy egyetemen? Egy gyártó ipari parkban? Vagy egy különleges rendezvényen?

A Cinnabon kínál food truck franchise-t, a Honey Dew pedig fánkkocsit, de az egy alapüzletből működik.

Ha egyedül akarod csinálni, gyűjts információkat a felszerelési költségekről. Ha azt tervezed, hogy a fánkokat a teherautóban készítd, akkor minimális felszerelésként szükséged lesz egy fánksütőre (8500 $), egy fánkrobotjelzőre (8500 $, amely a fánkokat a sütés előtt elkészíted, egy hűtőszekrényre és fagyasztóra (összesen 4000 $), valamint egy elszívóra (3000 $).

Mennyit keres egy fánküzlet?

Egyetlen fánk haszonkulcsa nagyon jó. Egy fánk átlagosan egy dollárba kerül, és ennek 70%-a a nyereség.

Mennyit kereshet egy fánküzlet? Ez a vállalkozás méretétől függ. Számos változó van, amelyek közé tartozik az üzlet mérete, az alkalmazottak száma és a közüzemi költségek, a bérleti díj vagy a jelzáloghitel költségei. Mindezek a dolgok befolyásolják a végeredményt, és befolyásolják, hogy mit kap a befektetés megtérüléséért.