, 2022/3/25

Hogyan hozzunk létre egy Facebook üzleti oldalt 7 lépésben? Egy Facebook-oldal a vállalkozásod számára hatékony módja annak, hogy kapcsolatot teremts az ügyfeleiddel és újakat érj el. A Facebook üzleti oldal egy ingyenes lehetőség a vállalkozások számára, hogy növeljék a márka ismertségét és eladásokat generáljanak a Facebookon.

 facebook business pages

A Facebook üzleti oldal létrehozásához egyszerűen jelentkezz be személyes Facebook-fiókodba, kattints a legördülő menüből az "Oldal létrehozása" lehetőségre, majd kövesd az üzleti profiljának kialakításához szükséges lépéseket. Bár az alapvető Facebook üzleti oldal létrehozásának megtanulása egyszerű, az oldal optimális beállítása és folyamatos kezelése kihívást jelenthet.

Próbálj meg a Fiverr segítségével szabadúszót találni, aki segíthet Facebook üzleti oldaladnak kialakításában, egyéni tartalmak létrehozásában a potenciális ügyfelek bevonása érdekében, valamint Facebook-oldaladnak karbantartásában, hogy a vállalkozásod működtetésére összpontosíthass.

Kövesd ezt a 7 lépést, hogy megtudd hogyan hozz létre egy Facebook üzleti oldalt:

1. Regisztrálj egy Facebook üzleti oldalra

A Facebook üzleti oldalakat a személyes Facebook-fiók segítségével hozzák létre, ezért először be kell jelentkezni a Facebookodba. A kék eszköztár jobb oldalán keresd meg a "Létrehozás" gombot, és kattints rá.

Válaszd ki az "Oldal" menüpontot

A "Létrehozás" gombra kattintás után megjelenik egy legördülő lista. Válaszd az első lehetőséget, az "Oldal" opciót, hogy létrehozd a Facebook üzleti oldalad.

Válaszd ki az oldal kategóriáját

Két oldalkategória közül választhatsz - "Üzleti vagy márka" vagy "Közösség vagy közszereplő". A legtöbb profitorientált vállalkozás az Üzleti vagy márka lehetőséget fogja választani.

2. Add meg üzleti adataid

Mond meg a Facebooknak, hogy mi legyen az üzleti oldalának a neve. Ennek meg kell egyeznie a tényleges üzleti nevével. Ezután válassz egy olyan üzleti kategóriát, amely a legjobban reprezentálja, hogy mit kínál a vállalkozásod. Például egy ruházati márka beírhatja a "Ruházat" kifejezést, amely ezután előre feltölti a kapcsolódó lehetőségek listáját, amelyek közül választhatsz

3. Töltsd fel profilképed és borítóképed

Ezután válassz egy fényképet, amelyet feltölthetsz üzleti oldaladnak profilképeként. A vállalkozások általában a logójukat használják profilképként, de bármilyen fényképet használhatsz, amely reprezentálja vállalkozásod és a vállalkozás márkaépítését. Ügyelj arra, hogy a képe tiszta legyen, és ne legyen levágva. Ha még nincs olyan kép a fejedben, amelyet használni szeretnél, vagy új képre van szükséged, érdemes megnéznie a Bluehostnál. Ott találhatsz szabadúszó szakértőket, akik megfizethető áron megterveznek neked egy professzionális profilképet, legyen az akár egy logó, akár egy másik kép.

Ezután fontold meg egy borítókép feltöltését. A borítókép az a háttérkép, amely a Facebook üzleti oldaladon jelenik meg, hasonlóan a személyes Facebook-fiókodhoz. Azt szeretnéd, ha a borítókép vizuálisan vonzó és vállalkozását reprezentáló lenne. A borítóképnek legalább 400 pixel szélesnek és 150 pixel magasnak kell lennie. Tekintsd meg a kisvállalkozás számára készült Facebook oldal sablonok listáját.

Ha nehezen találsz borítóképet, a Canva segítségével ingyenesen készíthetsz egyet. Számos olyan Facebook borítósablon található benne, amelyet könnyedén testre szabhat grafikai tervezői készségek vagy ismeretek nélkül.

4. Hívd meg barátaid, hogy kedveljék az oldalad

A Facebook arra kér, hogy hívd meg jelenlegi Facebook-barátaid a személyes fiókodból, hogy lájkolják az új üzleti oldalt. A meglévő Facebook-ismerősök jó kezdeti lájkbázist biztosíthatnak egy új Facebook üzleti oldal számára, ezért tanácsos ezt megtenni. Vagy kattints a felugró felszólításra, vagy hívd meg barátaidat az üzleti oldalad "..." gombjáról az alábbi ábrán látható módon.

5. További üzleti adatok felvétele

A bal oldali menüben keresd meg és válaszd ki a "Rólunk" menüpontot. Itt olyan információkat fogsz beírni, amelyek az olvasóknak mesélnek vállalkozásodról, a kapcsolatfelvétel módjaitól kezdve a termékeidig vagy a menüig. Adj meg minden lényeges információt, például a webhelyed, nyitvatartási idődet és elérhetőséged.

Nem ritka, hogy egy vállalkozás Facebook-oldala magasabb rangsorolást kap az organikus keresésben, mint a webhelyed, tekintettel a Facebook domain tekintélyére. Ezt szem előtt tartva fontos, hogy minden információt kitölts, mivel ez lehet a potenciális ügyfél első hivatkozási pontja a vállalkozásodnak.

6. Adj hozzá egy gombot az oldaladhoz

Miután minden fontos információt beírtál a Facebook üzleti oldaladra, hozzá kell adni egy gombot az oldaladhoz, amely az üzleti oldal jobb felső részén, a borítókép alatt jelenik meg. Ez a Facebook-oldalad cselekvésre való felhívásaként (CTA) működik, és ingyenesen használható. A vállalkozásod szempontjából releváns funkció beillesztése segíthet több érdeklődőt generálni, és cserébe növelheti az eladásokat. Ehhez kattints az oldal bal oldalán, a borítóképed alatt található kék "+ gomb hozzáadása" lehetőségre.

7. Marketingelje Facebook üzleti oldalát azzal, hogy aktívan jelen vagy a Facebookon

A Facebook üzleti oldal létrehozása csak az első lépés ahhoz, hogy a Facebook marketinget vállalkozásod számára használd. Aktívnak kell lenned a Facebookon ahhoz, hogy az oldaladat értékesítsd és közönségedet növeld. Például nem csak következetesen kell posztolni az oldaladra, hanem aktívan részt kell venni a releváns csoportokban is, ahol a célközönséged valószínűleg az idejét tölti.