, 2022/4/4

Hogyan lehetdz egy érmemosoda tulajdonosa A pénzérmés mosoda jövedelmező üzlet annak, aki hajlandó időt és energiát áldozni rá. A pénzérmés mosoda jövedelmező befektetés és szórakoztató közösségi vállalkozás lehet. A mosodáknak az a hírük, hogy piszkos, unalmas helyek, de egyre modernebbé válnak. Néhány mosodában snackbárok, televíziók és videojátékok vannak, így menő helygé válnak, ahol el lehet szórakozni, miközben egy unalmas házimunkát befejezünk. A pénzérmés mosodák könnyebben finanszírozhatók bankon vagy eladón keresztül is, mivel bizonyítottan jól beváltak.

coin operated laundromat

A pénzérmés mosodaipar forradalmi változáson ment keresztül. A mosodák már nem piszkos, nem biztonságos, unalmas helyek, amelyeket az ügyfeleknek hetente el kell viselniük, hanem szórakoztató és vonzó multiszolgáltató központokká váltak, amelyeket az ügyfelek még élvezettel is látogatnak. "Az iparág most ráncfelvarráson megy keresztül" - mondta Brian Wallace, a Coin Laundry Association, az önkiszolgáló mosodák tulajdonosainak országos szövetségének elnöke és vezérigazgatója. "Az a tendencia, hogy az érmés mosodák kényelmesebbé válnak az ügyfelek számára."

Az újabb mosodákban snackbárok, egy hely, ahol le lehet szállni és fel lehet venni a ruhatisztítót, valamint videojátékok is vannak. Némelyikük még érmét sem használ. Ehelyett az ügyfelek olyan kártyákat használnak, amelyek a mosás vagy a szárítás költségét vonják le, hasonlóan a telefonkártyához vagy a bankkártyához. Sok mosodatulajdonos alkalmaz gondozókat is, akik szemmel tartják az üzletet, és segítenek az ügyfeleknek a berendezések használatában.

A tiszta ruha, akárcsak az élelem és a fedél, alapvető emberi szükséglet. Ez az oka annak, hogy a kártyás és érmés mosodai befektetések gyakran pufferelve vannak a gazdasági ingadozásokkal szemben, és hogy sok iparági szakértő szinte recesszióállónak nevezi őket. A tipikus kártyás vagy érmés mosodai befektetés készpénzes alapon működik, kevés készlettel.

Ha kártyás vagy érmés mosodája korszerűsítésén gondolkodik, fontolja meg, hogy Express Mosóközpontot alakít ki, vagy egyszerűen csak egy sávnyi keményre szerelt mosógépet cseréljen le egy nagy sebességű, szabadon álló ExpressWash mosógépekből álló Express Lane-re! Nem olyan nehéz, mint amilyennek látszik!

1.

Keressegy mosodát a vásárláshoz. Ez a legegyszerűbb út a saját mosoda birtoklásához. Ha találsz egy már meglévő és működő mosodát, akkor a beruházási tőkét inkább felújításra és marketingre költheted, mint berendezésekre.

2.

Találj helyet egy új mosodának. Egy mosoda elhelyezése egy jól bejáratott területen, például egy belvárosi helyen, éttermek és más üzletek közelében, jó módja annak, hogy vonzd a vásárlókat, és adj nekik valami elfoglaltságot, amíg a mosást végzik.

3.

Fordulj a helyi területrendezési bizottsághoz, mielőtt új mosodai berendezéseket telepítenél az épületbe. Előfordulhat, hogy a tűzvédelmi és egyéb területrendezési törvények szabályozzák, hogy hány ember tartózkodhat egyszerre az épületben, vagy hány gépet lehet elhelyezni.

4.

Kérj vállalkozási engedélyt a helyi önkormányzattól. A legtöbb vállalkozásnak legalább egy alapszintű engedélyre van szüksége a működéshez. Ha ételt fogsz árulni, akkor kiterjedtebb engedélyre lesz szükséged, mint ha csak gépeket biztosítasz.

5.

Tervezd meg a mosodát. Ha nem egy meglévő mosodát vásárolsz meg, akkor át kell nézni az alaprajzot, és meg kell határozni, hogy hova helyezd el a mosógépeket és szárítókat. Fontos, hogy az ügyfeleid ne ütközzenek egymásnak, amikor megpróbálnak eljutni a gépekhez. Győződj meg róla, hogy az utak szélesek és könnyen járhatóak.

6.

Szerelj fel az új mosodai berendezéseket. Akár újonnan, akár használtan vásárolod a berendezéseket, érdemes felbérelnie valakit, aki segít a megfelelő telepítésben, például villanyszerelőt vagy gázszerelőt.

7.

Bérelj fel valakit, aki a pultnál dolgozik, vagy üzemeltesd magad a mosodát, beleértve a hely tisztán tartását is. A mosodában dolgozó személynek barátságosnak és segítőkésznek kell lennie, képesnek kell lennie az összes gépet működtetni, és szükség esetén elhárítani a problémákat. Ha mosodai szolgáltatásokat kínálsz, mint például a leadási szolgáltatást, akkor ez a személy lesz a felelős ezért is. Ezenkívül szappant és egyéb mosási cikkeket is árulhatsz a pultból.

8.

Határozd meg a munkaideődet. A legtöbb mosoda legalább reggel 6 és este 10 óra között tart nyitva, hogy alkalmazkodni tudjon a különböző típusú időbeosztásokhoz. Egyesek azonban a nap 24 órájában nyitva vannak. Ha te egy felügyelet nélküli mosoda tulajdonosa kívánsz lenni, ez ideális. Azonban mindent automatizálni kell, beleértve azt is, hogy legyen egy pénzváltó gép a helyszínen.

9.

Ürítsd ki a gépeket az érmékből. Egyes gépek ma már kártyás rendszerrel működnek, így ez egyszerűbb, de a régebbi gépek érmések, és ki kell üríteni őket. Győződj meg róla, hogy minden automatatípusból külön-külön megszámolod az érméket, hogy lásd, melyek a legnépszerűbbek. Gyakran ellenőrizd és tőltsd fel a pénzváltó automatákat. Ha valaki nem tud visszajárót váltani, nem biztos, hogy marad, és nem mosogat.

Természetesen a mosodában található készpénzmentes és érmés mosodai berendezéseknek meg kell felelniük az ügyfelek elvárásainak. Megbízhatónak és tartósnak is kell lennie, hogy csökkentse a karbantartási és felújítási költségeket. Amikor Speed Queen önkiszolgáló mosodát nyitasz, közvetlenül egy szakértő márkával üzletelsz, amely több mint egy évszázada gyárt csúcsminőségű mosógépeket az üzleti élet számára.

INDÍTÁSI KÖLTSÉGEI

Mint minden vállalkozás esetében, az önkiszolgáló mosoda megnyitása is kezdeti költségekkel jár. Ezek a költségek az önkiszolgáló mosoda méretétől, elhelyezkedésétől, valamint az érmés mosógépek vagy kiegészítő szolgáltatások számától függően változnak. Az induló költségek azonban gyorsan megtérülnek, köszönhetően az ágazat sikerességének, a 24 órás üzleti működésnek és a befektetés kiváló megtérülésének, ha helyesen van beállítva.