, 2022/3/31

Hagyd abba a hustlingot és a darálást. Kezdj el lustábban és okosabban dolgozni Ha manapság a legtöbb vállalkozóval beszélgetsz, büszkén jelentik be, hogy milyen sokáig és keményen dolgoznak a nap 24 órájában, hogy "kinyírják". Íme, miért nem egészséges ez sem neked, sem a vállalkozásnak.

 grind at work

5 módja annak, hogyan győzd le a mindennapok fáradalmait és maradj szenvedélyes a munkád iránt. Hallottad már a Konfucius-féle mondást: "Válassz olyan munkát, amit szeretsz, és soha életedben nem kell majd egy napot sem dolgoznod". Még ha 100 százalékig szenvedélyesen szereted is a választott munkádat, vannak olyan időszakok, amikor megrekedsz a mindennapokban. Talán egyszemélyes showműsor vagy, amely megpróbál mindent megkapni és mindent megcsinálni, vagy egy nagyobb munkaerő-állomány része vagy, és a monotonitás kezd eluralkodni rajtad.

Légy megszállott

Így van, megszállott! A megszállottság definíciója szerint "az ember gondolatainak vagy érzéseinek uralma egy tartósan fennálló gondolat, kép, vágy stb. felett". Ez lehetne a siker jelentése is. A kisvállalkozók számára a tíz legnagyobb kihívás egyike, hogy szenvedélyesek maradjanak. "Minden eddiginél fontosabb, hogy megszállottja legyél annak, amit csinálsz. Ellenkező esetben a terméked/szolgáltatásod minősége szenved. Ha megszállott vagy, a 14 órás munkanap nem jelent nagy gondot. Megszállottság nélkül a munka egy újabb esztelen őrlőkövévé válik, amire ráhúzhatod az orrod"

Vedd kézbe az időd

Találkozók, határidők és végtelen tennivalólisták: ha nem tudod kezelni a naptáradat, az elkezd hódítani. Ha világos irányelveket állítasz fel, és megtanulod, mi vonja el a figyelmedet, az segít abban, hogy a lehető legtöbbet hozd ki a munkaidődből. David Rock, a Your Brain at Work című könyv szerzője szerint "minden döntés, amit meghozunk, fárasztja az agyat".

Reggel először a kreativitást vagy koncentrációt igénylő feladatokat pipáld ki, majd térj át a könnyebb munkákra, például az e-mailek törlésére vagy a megbeszélések későbbi időpontjának meghatározására. Egy másik módja annak, hogy biztosítsa, hogy a lehető legjobban használja ki az idejét, ha minden este lefekvés előtt elkészíti a tennivalók listáját. "Ha már előző este a holnapra gondolsz, jobban felkészülsz a dolgok elvégzésére ébredés után" - javasolja John C. Maxwell vezetési szakértő és szerző.

Tarts szünetet

A régi mondás, miszerint "a távollét a szívet gyengébbé teszi", tulajdonképpen a munkával való kapcsolatra is alkalmazható. A kutatások azt mutatják, hogy az egészséged és a termelékenységed szempontjából valóban előnyös, ha szabadságra mész. Már a tervezés folyamata és a szabadságolás várakozása is közvetlen összefüggésben van a boldogságod javulásával.

Francine Lederer klinikai pszichológus megfigyelte, hogy "a legtöbb embernek jobb az életperspektívája, és motiváltabb a céljai elérésére egy nyaralás után". A szabadságok köztudottan motivációként hatnak arra, hogy jobbak legyünk a munkában és keményebben dolgozzunk a munkánkban. Azok a munkavállalók, akik szabadságra mennek, arról számolnak be, hogy felfrissültebbnek és kreatívabbnak érzik magukat, miután lehetőségük volt elszakadni a mindennapi munkától.

Mondj le a tökéletességről

A perfekcionistáknak tényleg nem megy jobban a munka, mint bárki másnak. Gordon Flett pszichológus arra figyelmeztet, hogy a jelenlegi kutatások szoros kapcsolatot sugallnak a perfekcionizmus és a depresszió között. "Kiderült, hogy a perfekcionizmus valójában nem a tökéletességről szól. Hanem a tökéletesség kényelmetlen belső hangsúlyozásának megtapasztalásáról, és ennek negatív következményei vannak, mind személyesen, mind szakmailag". Jobb, ha tanulsz a hibáidból és továbblépsz. Koncentráljon arra, hogy a legjobbat hozza ki magából, ahelyett, hogy olyan eredmények miatt aggódna, amelyek talán soha nem lesznek elég jók.

Ünnepeljük a

Ne csak a céljaid elérésében ragadj le, állj meg egy pillanatra a mindennapoktól, hogy a sikereidre koncentrálj, és ünnepeld meg az elért eredményeidet. Akár meg is állhatsz, hogy hálás legyél a hibákért, amelyek segítenek értékes leckéket tanulni, és amelyek lehetőséget teremtenek a fejlődésre.

A feltörekvő vállalkozóktól a kezdő fiatal vezetőkig a mai generáció büszke arra, hogy újraértelmezi a sikert és saját útját járja. Bár mindenkinek megvan a maga útja, a siker ismert receptje egyetemesnek tűnik: dolgozz keményen, maradj elkötelezett, tökéletesítsd a mesterségedet, és használd ki a lehetőségeket. Van azonban egy még általánosabb mantra, amely szilárd különbséget tesz két embertípus között - dolgozz okosabban, ne keményebben. Ez a felbecsülhetetlen értékű mondat az alapja annak, hogy megértsük a különbséget az őrlődés és az igyekezet között. Ahhoz, hogy tartós sikereket érjünk el, és továbbra is több küldetést hódítsunk meg, fontos, hogy tudjuk, jelenleg melyik kategóriába tartozunk.

Valaki, aki egy daráló fáradhatatlanul tud dolgozni, és nem látja a megtérülést. Az ő kiteljesedésérzetük a gyors tempójú mozgás káoszában, a több feladattal való zsonglőrködésben vagy egyszerűen csak az elfoglaltságban rejlik. Aki viszont hustler, az gondoskodik arról, hogy minden erőfeszítése értékes megtérülést hozzon.

A darálók kétségbeesetten keresik a lehetőséget. Ha megnyílik egy hely, habozás nélkül belevágnak, hogy bebizonyítsák másoknak az értéküket.

A hustlerek erőfeszítéseket tesznek a meglévő lehetőségekért, hogy a látásmódjukra építsenek, és további lehetőségeket teremtsenek azzal az értékkel, amiről már tudják, hogy rendelkeznek. A hustlerek nem gyűlölködők. Egy hustler tiszteli a folyamatot, és tudja, mi kell valójában ahhoz, hogy elérje a lehetetlennek tűnő célt, míg a darálók gyakran gyűlölködnek, mert nem értik, hogyan lehet hasonlóan elsajátítani a játékot.