, 2021/12/8

A csirke az utóbbi években egyre népszerűbb gyorséttermi választékká vált. Eredetileg a csirke viszonylag alacsony ára miatt, ez a tendencia szélesebb körű váltássá vált, mivel az emberek kedvet kaptak a csirkéhez és a hozzá kapcsolódó márkákhoz. A hamburgerező vállalkozások csirkés opciókat vettek fel az étlapjukra, míg a csirkés éttermek elnyelték a vásárlókat a versenytársaktól. A franchise-márkák uralják a csirkepiacot. Az Egyesült Államokban az éttermek száma alapján a nyolc legnagyobb csirkehúslánc mindegyike franchise, és a KFC-nek, a legnagyobb franchise-láncnak kilencszer annyi étterme van, mint a legnagyobb kiterjedésű nem franchise versenytársnak. Ezt az iparágat a franchise-lehetőségek vezérlik.

chicken franchises

A csirke bizonyult a modern generáció által választott húsnak. Akár vödörszámra fogyasztják, akár magas fehérjetartalma miatt választják egy salátában vagy wrapben, a fehér húst egészségesebb választásnak tekintik más gyorséttermi alapanyagok, például a marhahús helyett. Tudjunk meg többet a saját csirkefranchise alapításáról.

Nagy-Britannia legjobban megrendelt fehérjéjét kiszolgálva a csirke éttermi franchise-ok a gyorséttermek szerelmesei és az egészségtudatos egyének számára egyaránt a legmegfelelőbb választás. 2017-ben a brit fogyasztók 2,2 milliárd fontot költöttek csirkeéttermekben, és ez a szám 2022-re várhatóan 2,6 milliárd fontra emelkedik. A britek közel fele (43 százalék) 2017 áprilisa és júniusa között csirkeétteremből vásárolt elviteles ételt, és a kereslet valószínűleg nem fog csökkenni.

Egy csirkebolt franchise működtetése

Ha szeretne beszállni a gyorsétterem-iparba, néhány tényezőt figyelembe kell vennie egy sikeres csirkeétterem franchise működtetése előtt. A csirkefranchise megvásárlásának két legjelentősebb előnye, hogy egy jól bevált márkanév alatt működhet, és átfogó képzésben részesülhet.

A márka előnyei

Általánosságban elmondható, hogy a franchise-útvonal választásával a költségek töredékéért nyithat gyorséttermet. Egy kipróbált és bevált üzleti modellel pedig a kiadásoktól kezdve a szükséges készletszintekig mindent már elemeztek és kiszámítottak. A gyorséttermek kedvelői számára a következetesség kulcsfontosságú. Ha úgy döntenek, hogy egy jó hírű márkájú étteremben esznek, a vásárlók azzal az előjellel látogatnak el, hogy a jó élmény garantált.

A márka azonnali felismerése és a vele járó hűséges ügyfélkör lehetővé teszi, hogy gyorsan nyereséget termeljen. Akár a márka a legcsípősebb csirkéről, akár a legjobb sült krumpliról ismert, te profitálhatsz abból, ha egy csirkés franchise márkába vásárolsz be, ahelyett, hogy a nulláról kezdenéd az egészet.

Hozzáférés a képzéshez

A másik hatalmas előny, amelyet a gyorséttermi franchise-lehetőségek kínálnak, az az átfogó képzési csomag, amelyhez hozzáférhet. Ez lehetővé teszi, hogy az éttermi iparban korábbi tapasztalattal nem rendelkező franchise-alanynak is megvásárolhasson egy sült csirke franchise-t, és pillanatok alatt felvértezze magát minden olyan alapvető készséggel és tudással, amely az üzlet sikeressé tételéhez szükséges.

A legjobb sült csirke franchise-ok

Ha egy csirkefranchise-ba való befektetés az, amibe szívesen belevágna, nézze meg az alábbi lehetőségeket. A Point Franchise jelenleg csak egy csirkés franchise-t hirdet. A Chunky Chicken és a Dixy Chicken azonban szintén keres franchise vállalkozásokat az egész Egyesült Királyságban.

KFC

A KFC a világ egyik legnagyobb és legnépszerűbb gyorséttermi franchise vállalkozása. A KFC 1965-ben jelent meg először Nagy-Britanniában. Azóta több mint 850 helyszínre bővült. Az Egyesült Királyságban működő KFC éttermek olyan kiváló színvonalon működnek, hogy a brit üzem a kiképzőbázis számos új, Európa-szerte megnyíló étterem számára.

A KFC 95 százalékban a franchise partnerek tulajdonában és üzemeltetésében van. Ez a szám várhatóan 98 százalékra emelkedik. A márka azonban jelenleg nem keres új franchise partnereket, de ez nem jelenti azt, hogy belátható időn belül nem is fog, ezért tartsa nyitva a szemét a KFC Point Franchise oldalán.

A KFC franchise-jogosultjává válás: A KFC franchise-tulajdonosoknak rendelkezniük kell vendéglátóipari és üzemeltetési ismeretekkel az élelmiszer- és italszektorban. Tudjon meg többet a KFC franchise-ról.

Mennyit kell befektetnie: Egy KFC franchise egység elindításához 5 millió font vagyonra és 2 millió font likvid tőkére van szüksége.

Mit kap cserébe: A KFC nem tett közzé részleteket a franchise-csomagjáról, de többet megtudhat, ha kapcsolatba lép a márkával, ha a jövőben megnyitja a jelentkezési lehetőségeket.

Franzos

A 2012-ben az Egyesült Királyságban domináns Piri Piri étteremmárka alternatívájaként alapított élelmiszer-franchise azt tűzte ki célul, hogy a finom, frissen főzött Piri Piri Piri csirke elsőszámú választása legyen. A Franzos eltökélt szándéka, hogy kihívást jelentsen a piacvezető cégeknek, és arra bátorítja az érdeklődő franchise-tulajdonosokat, hogy már most jelentkezzenek, és foglaljanak területet.

Franzos franchise partnerré válás: Az ideális Franzos franchise-tulajdonos olyan személy, aki képes a feladathoz való hozzáállással és a kivételes ügyfélkiszolgálással kapcsolatos ismeretekkel rendelkezik. Átgondolt vezetőnek kell lennie ahhoz, hogy megértse a személyzet személyes és szakmai igényeit és odafigyeljen rájuk. Lényeges, hogy szenvedélyesen rajongjon mindenért, ami a Franzoshoz tartozik, és tisztelje a márka értékeit és ethoszát. Tudjon meg többet és jelentkezzen, Franzos franchise.

Mennyit kell befektetnie: Az érdeklődő franchise-tulajdonosoknak legalább 150 000 fontot kell befektetniük, beleértve a 17 500 font franchise-díjat is. A franchise szerint a betartott bevétel két év után 750.000 font.

Mit kap a befektetéséért: A Franzos két hétre elosztott, üzleten belüli franchise-tanfolyamot, segítséget a személyzet felvételében és képzésében, átfogó üzleti támogatást és egyedi marketingkampányokat kínál, hogy a franchise-üzemeltető biztosítsa, hogy azonnal beindulhasson.

Chunky Chicken

Ez a Piri Piri csirke franchise egy gyorsan bővülő étkezési koncepció, amely az egész Egyesült Királyságban étkezési, elviteles és kiszállítási lehetőségeket kínál.

A Chunky Chicken franchise-jogosultjává válás: A franchise-tulajdonosoknak az alapanyagokat és a kisebb üzemeltetési berendezéseket kijelölt beszállítóktól kell megvásárolniuk, biztosítva a minőséget és megfelelve a működési előírásoknak. Tudjon meg többet és jelentkezzen, Chunky Chicken franchise.

Mennyit kell befektetnie: A franchise költségekkel és díjakkal kapcsolatos információk nem állnak rendelkezésre az interneten. További részletekért azonban felkeresheti a Chunky Chicken weboldalát, és kitöltheti a jelentkezési lapot. Mit kap a befektetéséért: Az új franchise-tulajdonosok egy 12-16 hetes képzési programon vesznek részt, amely az ételkészítés, a higiénia és a biztonság, a rendelés és a készletellenőrzés, az elsősegélynyújtás, az ügyfélszolgálat, az üzleti alapelvek és a pénzügyi beszámolás témakörét öleli fel.

Dixy Chicken

Ez az 1986-ban született franchise az egyik leggyorsabban növekvő csirke étteremlánc Európában, több mint 100 üzlettel az Egyesült Királyságban és világszerte. A Dixy Chicken fő kínálata a ropogós sült csirke, amelyet egyedi fűszerkeverékkel vonnak be, valamint a grillezett csirke és a különféle tápláló saláták. Ez biztosítja, hogy a márka olyan csirkét szolgáljon fel, amelyet mindenki élvezhet.

Dixy Chicken franchise-partnernek lenni: Az ideális franchise-vevő az, aki innovációra, minőségre, nagy hozamra és erős nemzetközi növekedésre törekszik.

Mennyit kell befektetnie: A Dixy Chicken franchise-hoz szükséges minimális befektetés körülbelül 120 000 font.

Mit kap a befektetéséért: A Dixy Chicken menedzsmentje mindent megtesz, hogy támogassa franchise partnereiket, segítséget nyújt a teljes üzlet felállításában, a márkaidentitás fenntartásában, a marketingben és az indulási napon.

Kedvenc

A Favorite az Egyesült Királyság legnagyobb brit székhelyű sült csirke franchise vállalkozása, amely 1986 óta sikeresen működik. A Favorite több mint 30 éve kínál egy teljesen strukturált franchise rendszert, miközben a franchise partnerek számára megfizethető költségeket biztosít. Nemcsak a Favorite által felszolgált összes hús engedélyezett halal, hanem 1998-ban az első brit élelmiszerlánc volt, amely "génmódosítás-mentes zónává" nyilvánította.

A Favorite franchise-jogosultjává válás: Osztoznia kell a márka szenvedélyében, hogy egészséges, feldolgozatlan ételeket szolgáljon fel. A Favorite hisz abban, hogy friss csirkéből készült, kényelmes ételeket kínál. Tudjon meg többet és jelentkezzen, Favorite franchise.

Chick-fil-A

A Chick-fil-A-t gyakran nevezik Amerika kedvenc gyorsétteremének a különböző éttermi magazinok, de nem mentes a kihívásoktól. Az alapító Truett Cathy dél-baptista értékrendje előtt tisztelegve többek között vasárnap, hálaadáskor és karácsonykor is zárva tart, ami a gyorsétteremláncok gyilkos versenyében alapvetően hallatlan. És úgy tűnik, működik is, hiszen a lánc több mint kétszer annyi forgalmat bonyolít, mint a KFC (10 milliárd dollár a 4,4 milliárd dollárral szemben), annak ellenére, hogy a KFC-nek jóval több telephelye van!

Wingstop

A Wingstop a szárnyakra specializálódott, és a rajongóknak klasszikus szárnyakat, csont nélküli szárnyakat, valamint tendereket (panírozott csirkecsíkokat) kínál, amelyeket 11 különböző szószba mártogathatnak, az enyhétől az Atomicig (a legforróbb). Emellett olyan köreteket is kínál, mint a naponta frissen készített, kézzel vágott sült krumpli, bab és káposztasaláta. Az egyszerű étlap azonban nem akadályozta meg, hogy ugrásszerűen növekedjen, és a részvényárfolyama megnégyszereződjön a 2015-ös tőzsdére lépés óta.

Chester

A Chester's titkos családi recept alapján készíti sült csirkéjét, amelyet a kezdetek óta használ. A számos csirkés kínálat mellett az étlapon reggeli tételek, wrapek, saláták, köretek és desszertek is szerepelnek. Bár a franchise-jogosultak önálló Chester's éttermet is választhatnak, ez egy olyan lánc, amely sikereket ért el azzal, hogy számos "restaurant-in-store" franchise-opciót kínál. A szupermarketek átalakíthatják csemege részlegeiket, hogy azokban Chester's élelmiszertermékek is helyet kapjanak. Emellett számos főiskolán és egyetemen, repülőtéren, kisboltban és kamionmegállóban (például 113 Love's Travel Stops) is jelen van.

Buffalo Wild Wings

A Buffalo Wild Wings egy teljes körű szolgáltatást nyújtó étterem és sportbár. Bár leginkább a bivalyerős csirkeszárnyairól és 12 mártásáról ismert, az étlapon számos más választék is megtalálható, többek között előételek, hamburgerek, taco, saláták és desszertek, valamint sör és bor. Minden helyszínen nem kevesebb, mint 50 nagyképernyős televízió áll a vendégek rendelkezésére, hogy élvezettel nézhessék kedvenc sportágukat.

Zaxby's

A Zaxby's az elmúlt években mindenféle hírességeket az ételüket fogyasztó reklámokkal növelte a márkáját. Az üzletlánc emellett számos szponzorációból is profitált, többek között szerződést kötött arra, hogy ételeit 30 különböző divízió I-es főiskola kosárlabda- és futballmérkőzésein árulja, valamint számos NASCAR-szponzorációra is szert tett. Emellett filmes promóciókat, valamint egy "Insane Music Tour"-t is indított, amelynek keretében a countryzene sztárja, Jordan Rager 30 perces ingyenes koncerteket ad a Zaxby's helyszínein. A gyorsétteremlánc étlapján csirkeszárnyak, csirkeujjak, szendvicsek és saláták szerepelnek.

El Pollo Loco

Az El Pollo Loco (Az őrült csirke) úgy pozicionálja magát, hogy különbözik a listán szereplő legtöbb étteremlánctól, mert egyáltalán nem szerepel sült csirke az étlapján. Ehelyett a tűzön grillezett csirkére specializálódott, amelyet a legtöbb gyorséttermi sült csirke egészségesebb alternatívájaként reklámoz.

Az egész csirkéket gyógynövényekből, fűszerekből, gyümölcslevekből és fokhagymából álló különleges receptben pácolják, majd tűzön grillezik, kézzel vágják fel, és különböző kreatív csirkés ételek formájában, burritókban, salátákban, levesekben, tacókban, quesadillákban tálalják. Az üzletlánc guacamole-ja, salsái és dresszingjei szintén házi készítésűek.