, 2021/12/9

A benzinkutak a legkeresettebb vállalkozások közé tartoznak az Egyesült Államokban. Egy benzinkút indításának két módja van. Vagy a semmiből építed fel saját benzinkútadat, vagy vásárolsz egy benzinkút franchise egységet. Ha saját benzinkút indítását tervezed, olvasd el a benzinkút indításáról szóló cikkünket. Máskülönben, ha egy meglévő benzinkút franchise megvásárlását tervezed, tekintsd meg az alábbi listát a jelenleg eladó legjobb benzinkút franchise lehetőségekről.

 gas station franchise

AMPM benzinkút franchise

Az AMPM-et 1975-ben alapították. Első benzinkútjukat 1978-ban indították el Dél-Kaliforniában. A vállalat 1979-től kezdett franchise lehetőségeket kínálni. Jelenleg több száz benzinkút és kisbolt hálózata van az Egyesült Államok különböző területein. Az AMPM benzinkút franchise indításának kezdeti költsége 431,00 és 11,000,000 dollár között mozog, az egység helyétől és méretétől függően. Emellett 800.000 $ - 1.200.000 $ közötti összegű likvid készpénzzel is rendelkeznie kell. A kezdeti franchise díj 40 000 $ - 70 000 $ között mozog a terület nagyságától és egyéb tényezőktől függően.

Az AMPM munkahelyi képzéssel, a szükséges szoftverekkel és marketing segítséggel támogatja a franchise-t.

LUKOIL benzinkút franchise

A LUKOIL 25 éve a nyersolaj- és gázkitermelés vezető vállalatai közé tartozik. Az 1995-ös évben alakult meg a LUKOIL ipari csoport.

A vállalat felkínálja a feltörekvő jelölteknek, hogy benzinkutat nyissanak a LUKOIL márkanév alatt.

Circle K

A Circle K kisboltlánc 1951-ben kezdte meg működését a texasi El Pasóban. A franchise-tevékenységet 1999-ben kezdte meg. A Circle K üzletek az Egyesült Államok több mint 20 államában és több mint 10 másik országban is megtalálhatók.

A Circle K benzinkút-kényelmi franchise üzlet indításának kezdeti költsége legalább 190 000 dollár, és a helytől függően növekedhet. A franchise-jogosultnak további 1.00.000 dollárnyi készpénzforgalommal is rendelkeznie kell a Circle K franchise-üzlet megnyitásához.

Sunoco APlus

Az USA keleti parti részén, valamint Ohioban és New Yorkban rengeteg Sunoco APlus kényelmi és benzinkút üzletet talál. 1998 novemberében a Sun Company, Inc. átnevezte a nevét Sunoco, Inc-re.

A Sunoco APlus franchise nyitásának kezdeti költségei 25 000 és 600 000 dollár között mozognak.

Íme a legjobb benzinkút franchise vállalkozás az USA-ban

A járművek száma az Egyesült Államokban és a világ minden táján továbbra is növekszik. Nyilvánvalóan egyre nagyobb az igény az autókarbantartás és a benzinkutak iránt. Nem könnyű azonban a semmiből elindítani egy ilyen vállalkozást. A benzinkutat nyitni kívánó vállalkozónak ki kell gondolnia egy sikeres üzleti modellt, saját maga kell beszereznie az engedélyeket és jogosítványokat, ki kell választania egy jó helyszínt, el kell készítenie egy műszaki projektet, figyelembe véve az építkezést és a felszerelést, valamint sok más dolgot.

Egy benzinkút franchise megvásárlásával az üzletember folyamatos üzleti modellt kap. A legjobb benzinkút franchise-ok az USA-ban azok, amelyek több koncepciót tartalmaznak, mint például a kőolaj és a kényelmi bolt; üzemanyag és gyorséttermi éttermi vállalkozások.

Shell benzinkút franchise

A Shell Oil Company a Royal Dutch Shell, egy transznacionális vállalat Egyesült Államokbeli, százszázalékos tulajdonú leányvállalata, amely a világ legnagyobb olajvállalatai közé tartozik, több mint 45.000 benzinkúttal a világ több mint 70 országában. A Shell leglátványosabb nyilvános jelenléte az Egyesült Államokban a mintegy 25 000 Shell márkájú töltőállomásból álló országos kiskereskedelmi hálózat, amely a vásárlóknak számos üzemanyag-választékot, kényelmes kiskereskedelmet és barátságos kiszolgálást kínál. Amennyiben Ön rendelkezik töltőállomás-hálózattal, vagy szeretne befektetni a mobilitási kiskereskedelembe, a Shell márkája és partnersége segíthet a növekedés előmozdításában az Ön vállalkozásán belül.

BP benzinkút franchise

Az 1909-ben alapított BP (korábban The British Petroleum Company plc és BP Amoco plc) egy brit multinacionális olaj- és gázipari vállalat, amelynek székhelye Londonban, Angliában található. A világ hét olaj- és gázipari "szupermajorjának" egyike, amely világszerte 70 országban működik, és több mint 200 telephellyel rendelkezik az Egyesült Államokban. A BP több mint 25 éves működési tapasztalattal rendelkezik a kőolaj-kiskereskedelmi iparágban. Ahhoz, hogy BP benzinkút tulajdonosává váljon, saját telephellyel kell rendelkeznie, telephelyet kell vásárolnia, vagy saját földterülettel kell rendelkeznie, és érdeklődnie kell a telephely kialakításában.

Chevron benzinkút

Az 1879-ben alapított Chevron Corporation, amelynek székhelye a kaliforniai San Ramonban található, egy amerikai multinacionális energetikai vállalat, a Standard Oil of California és a Gulf Oil egyik utódvállalata. A vállalat jelenleg több mint 180 országban van jelen. A Chevron® több mint 120 éve a benzin, a gázolaj és a repülőgép-üzemanyag vezető forgalmazójává nőtte ki magát az Egyesült Államokban. 2007 óta a Chevron franchise-alapon forgalmazza ExtraMile kisbolt/töltőállomás kombinált helyeit, és több mint 250 egység van a franchise-tulajdonosok tulajdonában.

Phillips 66

Franchise-ügynökség: 2012 óta

A Phillips 66 Company, amelynek székhelye a texasi Houstonban, Westchase-ben található, egy amerikai multinacionális energetikai vállalat, amely független energetikai vállalatként debütált, amikor a ConocoPhillips kiváltotta downstream és midstream eszközeit. A vállalat földgáz-folyadékok (NGL) és petrolkémiai termékek előállításával foglalkozik. A Phillips 66 világszerte több mint 65 országban van jelen. Minden franchise-partner telephelyének követnie kell a követelménylistát ahhoz, hogy a márkajelzés jóváhagyásához figyelembe vegyék. Például legalább 3 benzinminőséget kell forgalmazniuk (normál, plusz és prémium).

7-Eleven

A 7-Eleven egy nemzetközi lánc, amely több mint 66 000 kisboltot üzemeltet a világ 17 országában. A 7-Eleven segít a Franchise-partnereknek, hogy üzletüket "a kiválasztott piaci bázisuk és vásárlói igényeik egyediségéhez igazítsák", és ez boldogabb vásárlókat jelent, akik visszatérnek. A szolgáltatások közé tartozik a telek, az épület és az üzletberendezések megszerzése és folyamatos költségeinek viselése, a nyilvántartás vezetése, a számlák kifizetése és a bérszámfejtési szolgáltatások az üzletek üzemeltetési díjaiért, valamint az összes szokásos üzletüzemeltetési költség finanszírozása. A 7-Eleven vállalati irodája még a franchise-jogosult víz-, csatorna-, gáz- és elektromos közműveit is fizeti.

Circle K

A Circle K az egyik legszélesebb körben elismert kényelmi üzletmárka, amely világszerte ismert a minőségi termékekről és a nagyszerű ügyfélszolgálatról. A Circle K gazdag múltra tekint vissza az USA-n és Kanadán kívüli franchise-ügynökségek terén, és tervei szerint erősen tőkésített, befutott üzemeltetőkkel kíván növekedni. Attól a pillanattól kezdve, hogy felveszi a kapcsolatot a Franchise Development Managerrel, egészen a telephelye megnyitásának napjáig, a Circle K Franchise hozzáértő és elkötelezett csapata elkötelezetten támogatja Önt. Akár új telephelyek létrehozásáról, akár meglévő ingatlanok átalakításáról van szó, a Circle K mindenféle franchise-jogosult számára kínál előnyöket.

AMPM

A kőolaj- és vegyesboltok franchise növekedése egy fejlődő iparág, nagy vásárlói kereslettel. Az amerikaiak be akarnak szállni, kényeztetni és ki akarnak szállni. Az ampm márka a nyugati part kultúrájának részeként jól megalapozott. Az erőteljes, megkülönböztető márkaépítés az ampm nagy ismertségének sarokköve a kisboltok franchise-iparágában. Az ARCO és az ampm convenience store franchise-lehetőségekkel alaposan megkülönböztető márkákat, átfogó támogatást kap az üzleteihez és díjnyertes marketing-támogatást. Az ampm convenience stratégiájának kulcsfontosságú eleme a magas márkaismertség és a vásárlói hűség.

Utcasarok

A Street Corner Urban Market koncepciója mérföldekre megkülönböztet minket a hagyományos, mainstream kisboltoktól, amelyekből hiányzik a lélek és a jövőkép. A Street Corner franchise-tulajdonosává válás bevált módja annak, hogy megfizethető módon építse fel saját üzletét, és hozzáférést kap a kiváló minőségű tervezési tervekhez, az eladókhoz és a gyakorlati képzéshez. A Street Corner területi képviseleti megállapodást (TRA) is kínál, amely a mesterfranchise-jogosult számára garantált, védett területet biztosít, amelyen saját üzlethálózatot építhet ki.

Dash In

A Dash In egy izgalmas benzinkút és kisbolt franchise lehetőség több bevételi réteggel. Ez azt jelenti, hogy franchise partnereinknek több lehetőségük van a növekedésre és a sikerre más franchise kiskereskedelmi koncepciókkal összehasonlítva. A Dash In azt szeretné, ha a franchise partnerek hosszú távon sikeresek lennének. Több évtizedes tapasztalatunk segít nekünk és potenciális franchise partnereinknek eldönteni, hogy jól illeszkednek-e egymáshoz. Tapasztalataink szerint a sikeres franchise-tulajdonosoknak van néhány közös vonásuk és szakmai tapasztalatuk.

RaceTrac

A RaceTrac arról ismert, hogy nagyszerű szolgáltatást nyújt a vendégeknek, akik modern, kényelmes helyszíneink, minőségi ételkínálatunk és széles termékválasztékunk miatt keresnek fel minket. A RaceTrac a kiskereskedelmi kényelmi ipar úttörőjeként és vezetőjeként a RaceTrac kihasználja meglévő üzlethelyiségei és az üzemanyag- és árukiskereskedelemben szerzett szakértelmét, hogy képzett vállalkozókat toborozzon és támogasson.

A RaceTrac franchise-tulajdonosoknak stratégiai agilitással, üzleti érzékkel és tisztességgel kell rendelkezniük. Az ideális jelöltek vágynak arra, hogy egy olyan gyakorlatias üzleti lehetőséghez csatlakozzanak, ahol a franchise-ok aktívan részt vesznek a napi működésben. A potenciális franchise-tulajdonosoknak legalább 700 000 USD nettó vagyonnal és legalább 350 000 USD likviditással kell rendelkezniük.

Hogyan nyissunk meg egy benzinkutat

Írd meg üzleti terved

Ha azt vizsgálod, hogyan indítss benzinkutat, legyél tisztában azzal, hogy a kezdeti költségek meglehetősen magasak - ez a pénzügyi belépési korlát szükségessé teheti a hitelfelvételt. Egy átfogó üzleti terv megírása kulcsfontosságú lesz abban, hogy meggyőzd a hitelezőket a hitelkérelmed jóváhagyásáról, vagy hogy a befektetők érdeklődjenek a finanszírozás iránt. A benzinkútra vonatkozó üzleti terv megírásakor az alábbiakban néhány pontot érdemes felkutatni:

Sorold fel termékeid és szolgáltatásaid

A benzinkutak ritkán korlátozódnak a motorüzemanyagra. Gyakran észreveheted, hogy sok benzinkút kényelmi üzletként is működik. Amellett, hogy fel kell jegyezni, hány benzinkút és üzemanyag-választék lesz elérhető a benzinkútadon, további termékeket és szolgáltatásokat is fel kell kutatni, hogy növeld a haszonkulcsot. A benzinkutakon gyakran előforduló termékek és szolgáltatások a következők:

Rágcsálnivalók.

Italok.

Autómosók.

Légzőállomások.

Dohány.

Alkohol.

Lottószelvények.

Piacelemzés

A gázipar versenypiaca. Nagyon fontos, hogy a benzinkút indításakor kutasd a versenytársakat, hogy saját marketingstratégiáját a forgalom és a profit maximalizálása érdekében igazíthasd. A piacelemzés során az alábbi kérdésekre szeretnél választ kapni:

Melyek a versenytársak erősségei?

Melyek a versenytársak gyengeségei?

Hogyan tudja kiküszöbölni ezeket a gyengeségeket a saját vállalkozásában?

Hogyan tudja jobban vagy másképp megoldani ugyanazokat a problémákat, mint a versenytársai?

Jelentős fenyegetést jelentenek-e versenytársaid, ha megnyitod vállalkozásodt?

Hogyan használhatnád fel a helyszínt arra, hogy forgalmat generálj az üzletébe?

Helyszín

A benzinkútja elhelyezkedése befolyásolja, hogy mennyi forgalmat vonz, ezért ennek prioritást kell élveznie, amikor azon agyal, hogyan nyiss benzinkutat. Hivatkozz vissza a piacelemzésre, és arra, hogy a választott helyszín hogyan előnyös a vállalkozás számára. Olyan helyszínt választasz, ahol az utca túloldalán éles versenytárs van? Vagy egy lakott autópálya mentén elszigetelt helyet választasz, és a teherautó-vezetőket és az utazó családokat szolgálod ki?

Az egyik tipp az üzleti helyszín kiválasztásakor, hogy kutasd fel a feltörekvő környékeket. Ezek a városrészek valószínűleg távolabb lesznek a nagyobb városoktól, és szükségük lesz benzinkutakra a hosszabb ingázásokhoz. Egy másik tipp, hogy kerüld el azokat a helyeket, ahol a nagykereskedők, például a Sam's Club vagy a Costco mélyen kedvezményes benzinárakat kínálnak.

Válassz egyedi cégnevet

Amikor arról van szó, hogyan nyiss benzinkutat, biztosítani szeretnéd, hogy az üzleti neved egyedi legyen, hogy ne tévesszék össze egy másik céggel. Végezz egy gyors keresést az állami államtitkárság üzleti keresőjében és az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatalában, hogy ellenőrizd a kívánt név elérhetőségét. Azt is meg kell erősíteni, hogy a domainnév elérhető-e az olyan webhelyeken, mint a Name.com vagy a GoDaddy.com.

Regisztráció az adókra

Kisvállalkozóként a vállalkozás működtetéséhez munkáltatói azonosító számra is szükséged lesz. Az EIN egy kilencjegyű szám, amelyet a vállalkozói adóbevalláskor használnak. Munkáltatói azonosító számot online igényelhetsz az IRS-nél. Az EIN-t a kérelem benyújtását követően perceken belül meg kell kapnod. Az államodnak adószabályaitól függően előfordulhat, hogy benzinkút indításakor állami adóazonosító jelet is kell igényelnie.

Vásárolj franchise-t

Ha azt vizsgálod, hogyan nyithatsz benzinkutat, talán már elgondolkodtál azon, hogy megvásárolj egy már meglévő benzinkút franchise-ját, például a Chevron vagy a Mobil franchise-ját. Sok járművezető úgy dönt, hogy egy ismerős nemzeti márkától vásárol benzint, még akkor is, ha egy versenytárs alacsonyabb árat kínál. A franchise megvásárlásának számos előnye van, például egy meglévő védjegy használata és egy bevált üzleti modell keretében való működés. Ugyanakkor jogdíjat kell fizetni az anyavállalatnak. Ha úgy döntesz, hogy franchise-t vásárol, az aláírás előtt mindenképpen kérd meg egy üzleti ügyvédtől a franchise-megállapodás jogi vonatkozásainak felülvizsgálatát.

Biztos finanszírozás

Egy benzinkút elindítása jelentős mennyiségű pénzt igényel, ha figyelembe vesszük az ingatlanvásárlást, a készletek feltöltését, az alkalmazottak fizetését és a szabályozások betartását. Ebben a részben áttekintjük, hogy konkrétan mire lesz szüksége a benzinkút finanszírozásához. A benzinkút indításával járó összes költség miatt azonban javasoljuk, hogy nyiss külön bankszámlát, hogy elkülöníthesd üzleti és személyes pénzügyeid.

Vásárold meg az ingatlant

Amikor megvásárolod a benzinkút helyszínét, fontos, hogy megbeszéld az esetlegesen már meglévő tartályok és szivattyúk tulajdonjogát. Ez egy fontos lépés, amikor arról van szó, hogyan nyiss benzinkutat: Mielőtt véglegesítenéd az adásvételi szerződést, először erősítsd meg, hogy az adásvétel a szivattyúk és tartályok tulajdonjogát a te nevedre ruházd-e át. Emellett kutatni kell a berendezések javítási előzményeit is, hogy meghatározhassa a fennmaradó "szavatossági időt".

Ez ellenőrzi, hogy újra kell-e használnia vagy le kell-e cserélni a meglévő berendezéseket. Az adásvételi szerződés felvázolásakor ne feledd, hogy tartalmazzon egy környezetvédelmi vészhelyzeti záradékot. Ez a záradék lehetővé teszi, hogy az adásvételi szerződés aláírása után további kutatásokat végezz az ingatlan környezetvédelmi előzményeiről. Ha a környezeti helyszíni vizsgálat kedvezőtlen eredményeket hoz, akkor elállhatsz az adásvételtől, és visszakaphatod a foglalódat.

Üzleti biztosítás kötése

Nagyon javasoljuk, hogy köss üzleti biztosítást vállalkozásod védelme érdekében. Egy benzinkút üzemeltetése számos kockázatnak tehet ki téged nap mint nap: betöréses lopás, alkalmazottak sérülése, berendezések meghibásodása, anyagi kár és még sok más. A biztosítás segít megóvni téged és vagyonod.

Értékeld magad

Használj oszlopos táblákat és autópálya-kijárati táblákat Amikor benzinkutat keresnek, sok autós csak meg akarja találni a legközelebbi benzinkutat, tankolni, majd távozni. Benzinkút-tulajdonosként gyakran érdemes magas oszlopjelző táblákat és autópálya-kijárati táblákat vásárolni, hogy marketingelje vállalkozását. Ha már menet közben megragadd az autósok figyelmét, az megnövelheti a benzinkútra irányuló forgalmat.