, 2021/11/30

Mi az Amazon Flex? Egyszerű: A saját járművével szállít csomagokat az Amazon számára, így kereshet extra pénzt, hogy közelebb kerüljön céljaihoz. Gyorsabban haladj céljaid felé. Talán valami nagy dologra gyűjtesz. Vagy talán csak egy kis pluszpénzt szeretnél keresni a mindennapi kiadásokra. Vagy talán a diákhiteled törlesztésére koncentrálsz. Bármi is vezéreljen, az Amazon Flex segítségével közelebb kerülhet céljaidhoz.

Amazon flex

A munkádat igazítsd, ne az életed. Tudjuk, milyen értékes az időd. Az Amazon Flex segítségével csak akkor dolgozol, amikor akarsz. Megtervezheted a heted úgy, hogy előre lefoglalod a blokkokat, vagy minden nap kiválaszthatod azokat a rendelkezésre állásod alapján. Válaszd ki a beosztásához illő blokkokat, majd térj vissza az életedhez.

Ahhoz, hogy jogosult legyél,

Legalább 21 évesnek kell lennie

Érvényes jogosítvánnyal kell rendelkezni.

rendelkezni kell egy közepes vagy nagyobb méretű járművel

A tényleges jövedelem függ a helyszíntől, a kapott borravalóktól, attól, hogy mennyi idő alatt végzed el a kiszállításokat, és egyéb tényezőktől.

Talán van munkád, de szeretnéd kiegészíteni a jövedelmed. Vagy talán már most is kézbesítő vagy, és szeretnél valamivel elfoglalni magad a csendesebb napokon. Bármi is legyen a helyzeted, az Amazon Flex szabadságot és rugalmasságot kínál , hogy a saját főnököd legyél és saját időbeosztásod szerint keress plusz pénzt.

A becsült jövedelembecslések egy becsült időtartamú (blokknak nevezett) csomagkézbesítésen alapulnak, amelyet egy szabványos motorizált jármű vezetése mellett kell elvégezni. Amennyiben az Amazon Flex bevezeti a robogókkal vagy más alternatív közlekedési eszközökkel történő kézbesítésre alkalmas blokkokat, eltérő díjakat alkalmazhatnak.

Arra törekszünk, hogy a blokkban kézbesítendő csomagok száma reális legyen, figyelembe véve a torlódásokat és a biztonságos vezetés elsődleges követelményét. Az egy kézbesítésre ténylegesen fordított idő azonban változhat (mivel esetenként a vártnál kevesebb vagy több időt vehet igénybe), így az óránkénti kereset is változhat.

Nagyszerű jövedelem.

Amikor beütemezel egy szállítási blokkot, már a szállítási blokk kezdete előtt tudni fogod a várható időtartamot és azt, hogy mennyit kereshetsz. Saját ütemtervet állíthatsz össze - általában a hét hét napján állnak rendelkezésre szállítási blokkok. A rendelkezésre álló szállítási blokkok azonban hétről hétre változhatnak, és nem garantáltak.

Használd ki a lehető legjobban az idődet.

Az Amazon Flex óránkénti blokkokban fizet. Amikor beütemezel egy blokkot, tudni fogod, hogy az mennyi ideig tart, és a teljes fizetését - mindezt még a blokk kezdete előtt. Így biztos lehetsz benne, hogy az úton töltött idő jól fog telni. Tekerd le az ablakokat és vezess. A csomagok kézbesítése azt jelenti, hogy igazán önmagad lehetsz. Hallgasd a kedvenc zenédet vagy podcastodat, és dolgozz úgy, ahogy akarsz. A kézbesítési élmény a tiéd.

Maradj aktív.

Kiszállítási partnerként te a járművében vagy és aktívan részt veszel abban, hogy mosolyt csalj az Amazon boldog vásárlóinak. Ez egy olyan vezetési feladat, amely talpon tart. Az Amazon vásárlóinak csomagokat kézbesíteni nem csak egy szórakoztató módja a plusz pénzkeresésnek. Emellett élvezheted mindazokat a nagyszerű dolgokat is, amelyek az Amazon kézbesítési szolgáltatásaiból fakadnak: hatékonyság, megbízhatóság és innováció.

Megértem, hogy az emberek nem akarnak napi 12 órát dolgozni, de ha van szabad hétvégéd, akkor ez egy jó módja az időtöltésnek" - mondta egy Amazon Flex sofőr.

Egy connecticuti Amazon Flex sofőr, aki a hadseregből vonult vissza, megosztotta tapasztalatait.

Szereti a Flexet, és másoknak is ajánlja - elmondása szerint általában 120 dollárt keres naponta.

"Addig fogok Flexet vezetni, amíg van értelme számomra" - tette hozzá.

Nem titok, hogy az Amazonnak sok sofőrre van szüksége.

Egy gyors internetes kereséssel számos sofőri állást találunk az Amazon Delivery Service Partnersnél. Az Amazon Flex, egy olyan program, ahol a sofőrök saját autójukat használják a kiszállításhoz, több mint 80 városban toboroz. Ez néhány álláskeresőt elgondolkodtathat azon, hogy érdemes-e a Flex programon keresztül keresniük extra jövedelmet.

Ebben a programban a sofőrök a saját autójukat használják, maguk fizetik a benzint, és azt a műszakot vállalják, amelyiket akarják, amikor Amazon-csomagokat vagy Whole Foods-megrendeléseket szállítanak. A sofőröknek át kell esniük egy háttérellenőrzésen, regisztrálniuk kell egy Amazon-fiókkal, meg kell nézniük néhány rövid videót, hogy megtanulják a folyamatot, meg kell adniuk néhány információt az adók és a fizetés tekintetében, és ki kell választaniuk egy kézbesítési szolgáltatási területet.

A sofőrök néhány órás blokkokban is elfogadhatnak munkát, ahelyett, hogy egy teljes munkanapra kellene elkötelezniük magukat. A Flex sofőrök a Whole Foods "azonnali ajánlatait" is elfogadhatják vagy elutasíthatják, amelyek egy vagy több kiszállítást is magukban foglalhatnak. "A 2015 szeptemberében elindított Amazon Flex lehetőséget ad az egyéneknek, hogy saját maguk határozzák meg az időbeosztásukat, a saját főnökük legyenek, és nagyszerű fizetést kapjanak, miközben csomagokat szállítanak az Amazon számára.

Az Amazon Flex kézbesítő partnerei az Egyesült Államokban versenyképes jövedelemmel rendelkeznek, amely átlagosan meghaladja a 26 dollárt ütemezett óránként" - mondta Maria Boschetti, az Amazon szóvivője az Insidernek.

"Rendszeresen kapok azonnali ajánlatokat, amelyeket visszautasítok. Csak akkor választom az ajánlatokat, ha úgy tűnik, hogy megéri nekem" - mondta az Insidernek egy connecticuti Amazon Flex sofőr, hozzátéve, hogy mérlegeli, mennyi pénzről szól az ajánlat, hány szállítást tartalmaz, és milyen messze van az otthonától.

A Flex egy istenáldás volt számomra, és ez egy módja annak, hogy kimozduljak otthonról. Ez nem egy mellékállás számomra - ez minden, amit csinálok" - mondta a sofőr. "Természetesen nem tudok mindenki nevében beszélni. Sokan vagyunk kint nyugdíjasok, akik csak próbálnak plusz pénzt keresni, akiknek van más bevételi forrásuk, de rengeteg szabadidejük.

"Nem érzem magam kizsákmányoltnak, mint egyes sofőrök, mert bármikor megállhatok, amikor csak akarok" - tette hozzá. "Ha úgy érezném, hogy az Amazon nem tisztességes velem, és bizonyos szempontból nem is az, akkor egyszerűen abbahagynám a vezetést." Az egyik dolog, amit a sofőr igazságtalannak nevezett, az az volt, ahogyan az Amazon a szállítási problémákat kezelte.

Például, ha egy ügyfél azt állítja, hogy egy csomagot nem kézbesítettek, bár a sofőröknek be kell nyújtaniuk a kézbesítés igazolását, az Amazon az ügyfél oldalára áll, mondta a sofőr. "Addig írhatsz e-maileket a Flex ügyfélszolgálatának, amíg csak tudsz, és elég kicsi az esélye annak, hogy egy ember elolvassa őket" - mondta a sofőr.

A sofőrrel ez két alkalommal is megtörtént, mondta, hozzátéve, hogy mindkét alkalommal hetekkel később kapott egy e-mailt, amelyben egy meg nem nevezett ügyfél jelentette a hiányzó szállítmányt. Az első alkalommal e-mailt küldött az Amazon Flex ügyfélszolgálatának, de azt a választ kapta, hogy a részleteket nem adják ki a vásárlók adatainak védelme érdekében - mondta.