, 2023/3/3

A vállalkozás tulajdonlásába való belevágás az érzelmek skáláján vezet keresztül, az izgalmas és a rémisztő érzésektől egyszerre. Mielőtt véglegesítené döntését a saját vállalkozás megnyitása mellett, szánjon időt arra, hogy felülvizsgálja a termékére vagy szolgáltatására vonatkozó fogyasztói igényt, valamint azt, hogy képes-e kielégíteni ezt az igényt.

A saját cég tulajdonlásának előnyei és hátrányai

Előny: Pénzügyi jutalmak

A vállalkozás tulajdonlásának egyik nagy csábítója a nagyobb pénzügyi jutalmak learatása. A sikeres üzlettulajdonosoknak lehetőségük van arra, hogy több pénzt keressenek a vállalt kockázatokért. Egy adóelőkészítő, aki 15 dollárt keres óránként, tudja, hogy a cég több száz dollárt számol fel az általa nyújtott szolgáltatásért. Amikor egy alkalmazott úgy érzi, hogy az értéke többet ér, mint a bére, akkor kezd sok értelme lenni saját vállalkozás nyitásának.

Előny: Független életmód

Az üzlettulajdonosok élvezik az életmódbeli rugalmasságot, mert saját maguk alakítják ki az időbeosztásukat. Ez mindenkinél másképp néz ki, de gyakran magában foglalja azt a képességet, hogy részt vehet a gyerekek iskolai és sportrendezvényein, nyaralhat, amikor csak akar, és a munkahetet más személyes igényekhez igazíthatja.

Előny: Személyes elégedettség és növekedés

Egy új vállalkozás felépítése, amely sikeressé válik, óriási személyes elégedettséget nyújt a vállalkozóknak. Egyesek számára az üzlet egy életre szóló álom megvalósításává válik. Lehetővé teszi az egyének számára, hogy túlnőjenek egy adott készségen, és olyan üzleti és vezetői készségeket tanuljanak, amelyek folyamatos személyes fejlődést, büszkeséget és kiteljesedést biztosítanak.

Hátrány: Pénzügyi kockázat

A pénz elvesztése az egyik legnagyobb kockázata a vállalkozás tulajdonlásának. Vannak induló költségek az anyagok és az üzletalapítás, valamint a havi kötelezettségek tekintetében. A költségek az üzlet típusától és méretétől függően változnak. Sok üzlettulajdonos hitelt vesz fel a vállalkozás indításakor, ami azt jelenti, hogy az első naptól kezdve adósságban vannak, miközben megpróbálnak bevételt termelni.

Hátrány: Stressz és egészségügyi problémák

Az üzlettulajdonosok általában nagyfokú stresszt, valamint egészségügyi problémákat tapasztalnak. Az állandó fizetés hiánya azt jelenti, hogy az üzlettulajdonosoknak mindig új eladásokat és bevételeket kell generálniuk. A tulajdonosok gyakran tapasztalják a havi jövedelem jelentős ingadozását, és potenciálisan nagyobb adósságfelhalmozódást tapasztalnak. A nagyobb vállalkozások, amelyeknek magasabb a havi rezsiköltségük és a bérköltségük, azt jelentik, hogy az üzlettulajdonos felelős mások megélhetéséért, ami szintén növeli a személyes stresszt.

Hátrány: Időbeli elkötelezettség

Egy vállalkozás beindítása időbeli elkötelezettséget igényel. A saját munkaidőben végzett munka és a saját életmód szabadsága megvan, de ezt gyakran fel kell áldozni az üzlet sikerének biztosítása érdekében. Így, bár egy vállalkozónak lehetősége van arra, hogy részt vegyen a gyermeke baseballmeccsén, előfordulhat, hogy egy átlagos 90 órás munkahéten dolgozik.

Próbálj ki egy mellékes tevékenységet

Mielőtt belevágnál egy új üzleti vállalkozásba, próbáld ki magad egy mellékállással. A mellékállás az, amikor a szabadidődben - általában az esti és hétvégi órákban - vállalkozást indítasz. Egy vízvezeték-szerelő, aki önállóan szeretne vállalkozni, elkezdhet korlátozottan hirdetni, vagy hétvégenként ajánlásokat kérhet projektek elvégzésére, hogy eldöntse, tud-e elég bevételt generálni ahhoz, hogy önállóan dolgozzon. Egy grafikusművész bármelyik szabadúszó weboldalon tehet ajánlatot projektekre, és építhet ügyfélkört, miközben extra pénzt keres és portfóliót épít. A mellékállás jó módja annak, hogy kisebb léptékben felmérje a kívánt vállalkozás működtetésével járó munkát.