, 2021/12/1

Az, hogy a hét melyik napján repülsz, nagyban befolyásolhatja a repülőjegy árát. Ha rugalmas vagy az utazási dátumokat illetően, könnyebben találhatssz olcsó repülőjegyet, mivel a légitársaságok felárat számítanak fel a csúcsidőszakban történő repülésért. Míg a "Mikor érdemes vásárolni?" kérdésre nincs konkrét válasz, addig a "Mikor érdemes repülni" kérdésre már inkább van határozott válasz, hogy a legolcsóbb járatokhoz juss.

cheapest days to fly

Repülj a hét ezen napjain a legolcsóbb járatokért

Általánosan elfogadott, hogy a repülőjegyárak általában kedden és szerdán a legalacsonyabbak a járatok esetében. Bár ez nem egzakt tudomány, számos tanulmány megerősíti ezt, ahogyan az én 10 éves repülőjegy-ajánlatok keresése során szerzett tapasztalataim is, mind a meghirdetett, mind a nem meghirdetett kiárusítások során. A CheapAir 5. éves repülőjegy-tanulmányában azt találta, hogy a keddi repülőjegyek átlagosan közel 85 dollárral olcsóbbak, mint a hét legdrágább repülőnapja, a vasárnap.

A kedd és a szerda után a hét következő legolcsóbb repülőnapjai útvonaltól függően változnak.

Általában a szombat (belföldi utazások esetén), a hétfő és a csütörtök következik a következő legolcsóbb repülőnapként. A legdrágább napok pedig a vasárnap és a péntek. A hétközi járatok általában olcsóbbak, mint a hétvégi járatok. Ezen általános szabályoktól általában azokon az útvonalakon térnek el, ahol olyan olcsó légitársaságok járnak, mint az Allegiant, a Frontier, a Norwegian vagy a Level, amelyek korlátozott menetrenddel rendelkeznek. Azokban az esetekben, amikor ezek a légitársaságok csak hetente néhányszor repülnek egy adott útvonalon, általában azokon a napokon, amikor a költségvetési légitársaság repül, a legolcsóbb bármelyik légitársasággal repülni.

Melyik napszakban a legolcsóbb repülni?

Ha a csúcsidőn kívüli órákban választod a repülést, gyakran sok pénzt takaríthatasz meg. Persze, mindenki szívesen ébredne egy elfogadható órában, hogy elérje azt a délelőtti járatot vagy egy délutáni járatot közvetlenül a munkanap után. De az alapvető kereslet és kínálat megmondja, hogy ha mindenki ugyanabban az órában akar repülni, az drágább lesz. A legalacsonyabb árakat gyakran a kora reggeli vagy késő esti indulásoknál találja. A belföldi útvonalakon az éjszakai járatok gyakran olcsóbbak, mint a nappali járatok - ha tehát képes vagy aludni a repülőgép ülésében, sokat spórolhatsz az éjszakai repüléssel.

Repülőjegy szakértő: A hét legolcsóbb repülőjegy napjai

Nem mindegy, hogy az év melyik szakában repülünk. Kérdezz meg bárkit, aki már utazott ugyanarra az útvonalra hálaadáskor, mint az év bármely más időszakában, és el fogja mesélni, hogy a novemberi ünnepi viteldíjak háromszor, négyszer vagy ötször annyiba kerülnek, mint a szokásos ár. Az is számít, hogy a hét mely napjain repül, méghozzá egész évben.

Az amerikai belföldi járatok esetében általában kedden, szerdán és szombaton lehet a legolcsóbban repülni. Az európai járatok esetében a hétköznapok általában olcsóbbak, mint a hétvégék. Ezek a példák júniusi oda-vissza útra vonatkozó viteldíjakat mutatnak (a héten a viteldíj-összehasonlító oldalamon találtam).

Boston-Las Vegas

Péntek/vasárnap: $500

Repülés szombat/szerda: 228 $

Boston-Miami

Repülés csütörtök/vasárnap: 312 dollár

Repülőjegy szombat/szombat: 203 $

A legolcsóbb napokon repülve nem mindig lehet harmadát vagy felét megspórolni a repülőjegyeknek, de általában lehet spórolni valamennyit. Próbáljon zsonglőrködni a különböző dátumokkal, hogy megtalálja a legjobb/olcsóbb kombinációt. Egy másik példa:

Denver-Seattle

Péntek/vasárnap: 391 $

Szombat/szerda: 341 $

Szombat/kedd: 333 $

Most nézzük meg az Európába szóló viteldíjakat, amelyek jelenleg történelmi mélyponton vannak, mióta utoljára írtam róluk. Ha azon gondolkodtál, hogy külföldre utazol, akkor ez lehet a tökéletes időpont, de miért ne spórolnál meg minden egyes dollárt, ami jár neked, ha a hét legolcsóbb napjain repülsz? Egy másik példa a júniusi utazásokra.

New York-Párizs

Repülőjegy szombat/vasárnap: 548 dollár

Hétfő/kedd: 470 dollár

Nem biztos, hogy mindig a "legolcsóbb napokon" repülve tudsz spórolni, de általában igen. Az első lépés minden repülőjegy-vásárló számára, hogy összehasonlítsa az árakat az útvonalon a kívánt időpontokban, majd próbálja ki a különböző hétköznapok kombinációit, hogy lássa, mennyivel tudja lejjebb vinni azokat. Ne hagyjon ki semmilyen megtakarítást; ezeket a pénzeket sokkal jobban felhasználhatja a nyaralás során.