, 2022/8/16

A lényeg, hogy tényleg felkelj az ágyból és elindulj. Ha csak a szundi gombot nyomogatod korábban, ne foglalkozz vele... Valószínűleg olvastad a tanulmányokat, amelyek szerint azok, akik korábban kelnek, sikeresebbek.

12 módja annak hogy zökkenőmentesen kezdj el korábban ébredni

Talán még azt is célul tűzted ki, hogy beállítod az ébredési idődet, biztos vagy benne, hogy egy-két plusz óra a nap elején már csak ennyi kell. De a korán kelés elhatározása és a tényleges megvalósítás két különböző dolog. Ha szeretnéd kipróbálni az elméletet, miszerint a korai kelés a siker kulcsa, íme néhány tipp, ami segíthet az elindulásban.

Állíts be egy ébresztőt.

Az első kulcs a korábbi ébredéshez az, hogy kényszerítsd magad arra, hogy megtedd az első lépéseket. Ne gondolkodj túl sokat. Egyszerűen állítsd be az ébresztőt arra az időpontra, amikor minden nap fel akarsz ébredni, és kényszerítsd magad, hogy ne nyomd a szundi gombot. Ha a hagyományos ébresztő túl hirtelen, a fokozatos ébresztéses fényriasztás lehet kellemesebb megoldás.

Lépj fel fokozatosan.

Hacsak nincs különleges oka, nem kell egy teljes órával előrébb hozni az ébredési időt egyik napról a másikra. Ehelyett próbálj meg minden nap 15 perccel korábban felkelni, amíg a tested hozzá nem szokik a változáshoz.

Kérj meg egy barátot, hogy őszinte legyen veled.

Az egy dolog, hogy megfogadod magadnak, hogy belevágsz egy új, egészséges szokásba. Egészen más dolog, ha valaki másnak is elkötelezed magad erre. Az elszámoltathatósági partnerek nagyszerű módja annak, hogy tartsd magad egy új elkötelezettséghez, például ahhoz, hogy minden nap korábban kelsz fel.

Ágyazz be!

Számos oka van annak, hogy minden reggel be kell vetned az ágyadat, de az egyik az, hogy csökkenti a kísértést, hogy visszamássz az ágyba. Ahelyett, hogy vágyakozva szemlélnéd a meleg, ápolatlan ágyát, tudat alatt ellenállsz, mert tudod, hogy ha visszamsz az ágyba, az azt jelenti, hogy a kemény munkádat visszacsinálod (és később újra meg kell csinálni).

Bízz a koffeinben.

Bármit is mondanak az egészségügyi szakértők, néhány ember egyszerűen nem tud belekezdeni egy kiadós adag koffein nélkül. Készítsd fel magad előre a sikerre, és használd a kávéfőződ ébresztőjét, hogy biztosítsd, hogy készen áll egy kanna kávé, amikor a konyhába botlasz. Azok számára, akik egyszerűen nem bírják a koffeint, próbáljon ki alternatívákat.

Vegyél egy hideg zuhanyt.

A meleg zuhany általában az első dolog a napirenden azok számára, akik korán próbálnak felkelni. A meleg víz azonban álmosabbá tehet. Az egyik tipp, ami segíthet felébredni, hogy 30 másodpercig hideg vízzel locsold magad, majd további 30 másodpercig vált a rendkívül forró vízre, mielőtt visszaváltanál a hidegre. Vannak, akik teljesen lemondanak a forró vízről, és helyette hideg zuhanyzást végeznek. Akárhogy is, ha hideget viszel be a zuhanyozási rutinba, nagyon hatékonyan ébreszted fel magad.

Egyél egészséges reggelit.

Nem a kávé az egyetlen eszköz, amivel éberségre rázhatod az agyadat. A zabpehely, a leveles zöldségek és még a víz is segít abban, hogy éberebbnek érezd magad a kora reggeli órákban. Az almát is úgy ismerik egyesek, mint a "természet koffeinjét". Valójában nincs benne koffein, de a rostok és a természetes cukor segíthet felébredni (ráadásul távol tartja az orvost).

Kezdd egy edzéssel.

Akár futsz egy kört a háztömb körül, akár egyenesen az edzőterembe mész, vagy csak ugrálsz néhányat a hálószobádban, egy edzés pontosan az, amire szükséged van ahhoz, hogy felpezsdítsd a véred. A séta a kedvenc reggeli edzésformám, mert hatékonyan rázza le a pókhálókat.

Hallgass zenét!

A tudomány bebizonyította, hogy a zene közvetlen hatással van a szervezetre. Nyugodtan tedd be a fülhallgatót, és hallgasd a kedvenc zenédet. Vagy fektessen be egy zuhanyrádióba, amely segít a multitaskingban.

Feküdj le korábban.

Ha abban reménykedsz, hogy korán kelsz és produktív napod lesz, akkor rengeteget kell aludnod. Ez azt jelenti, hogy korán kell lefeküdnöd, még akkor is, ha általában éjszakai bagoly vagy. Kerülje az elektronikus eszközöket az esti órákban, és fokozatosan hozza feljebb a lefekvési időt, amíg el nem éri az ajánlott nyolc óra alvást.

Csak mondjon nemet a szundi gombra.

Lehet, hogy azt hiszed, a szundi gomb néhány plusz percet ad neked, de valójában több kárt okoz, mint gondolnád. Kényszerítsd magad arra, hogy az első ébresztő után mindkét lábadat a padlóra tedd, és állj fel.

Tartsd be ugyanazt a napirendet hétvégén is.

Természetes hajlamod valószínűleg az lesz, hogy szombaton és vasárnap aludj ki. Ez valójában megzavarja a tested természetes ritmusát, ami esetleg veszélyeztetheti az egészségedet. A legjobb eredmény érdekében tartsa meg az ébredési időt, függetlenül attól, hogy a hét melyik napja van.

A korábbi ébredési idő megfelelő módon indíthatja el a napot, segíthet abban, hogy többet érj el, és jobban érezd magad a nap folyamán. Ne érezd a nyomást, hogy egyik napról a másikra órákkal eltolod az ébredési időt. Ehelyett törekedj arra, hogy az ébredési időt fokozatosan hozd előre, és hagyd, hogy a szervezeted hozzászokjon az új időbeosztáshoz.

Sikeres akarsz lenni? Fordítsd a rögzült gondolkodásmódodat növekedési gondolkodásmóddá.