, 2021/11/27

A Twitter és a Square vezérigazgatója, Jack Dorsey szerint új Bitcoin-bányászati rendszere "decentralizáltabb" és világszerte elérhető lenne a magánszemélyek és a vállalkozások számára.

A Twitter és a Square vezérigazgatója

Egy ideje itt, Jack Dorsey már több lépést tett, hogy integrálja a kriptovaluták a Twitter , a leghíresebb cég, Most, a szintén vezérigazgatója Square , a pénzügyi szolgáltatások cég (fintech), azt tervezi, hogy építeni egy bányászati rendszer Bitcoin kód nyílt , hozzáférhetőbb, decentralizált és hajtott tiszta energia.

Dorsey múlt pénteken a hivatalos fiókján közzétett tweet-sorozatban fedte fel szándékait. "A Square egy nyílt forráskódú, egyedi szilíciumalapú Bitcoin-bányászati rendszer kiépítését fontolgatja magánszemélyek és vállalkozások számára világszerte. Minél decentralizáltabb, annál ellenállóbb lesz a Bitcoin-hálózat " - írta a Twitter és a Square vezérigazgatója .

"A bányászat nem mindenki számára elérhető.

A Bitcoin-bányászatnak olyan egyszerűnek kellene lennie, mint egy fúrótorony csatlakoztatása egy áramforráshoz. Ma nincs elég ösztönző az emberek számára, hogy egyedül leküzdjék egy bányászgép kezelésének bonyolultságát " - tette hozzá Jack Dorsey . A projektet Jesse Dorogusker, a Square hardveres vezetője vezetné, akinek csapata megvizsgálja, hogy a Fintech milyen követelményeket támaszt a nagyra törő bányászati rendszer kifejlesztéséhez.

Augusztusban a vállalat nyilvánosságra hozott egy projektet, amelynek célja egy decentralizált kriptopénz-tőzsde létrehozása a Bitcoin-kereskedelem megkönnyítése érdekében. Ez a tőzsde a Square hardveres pénztárcájához és a támogatott letétkezelési szolgáltatáshoz kapcsolódna , amelyet tavaly júliusban jelentettek be. Így az új bányászati rendszer mindkét projektet kiegészítené.

"Ha ezt megtesszük, akkor a hardvertárca modellünket követnénk: a közösséggel együttműködve építenénk a szabadban" - mondta Jack Dorsey a Twitteren. A Square bányászati rendszerének másik célja az lenne, hogy a tiszta energia használata felé mozduljon el , ami megoldást kínálna a Bitcoin legtöbbet kritizált problémájára : a túlzott áramfogyasztására. Ugyanakkor azt is megemlítette, hogy a szilíciumhiány akadálya lehet a projektjének.

Dorsey hangsúlyozta, hogy meg kell könnyíteni a Bitcoin-bányászathoz való hozzáférést, és "hatékonyabbá" kell tenni azt ökológiai és kereskedelmi szempontból egyaránt.

"A bányászatnak elosztottabbnak kell lennie. A bányász elsődleges feladata a tranzakciók biztonságos elszámolása, megbízható harmadik fél nélkül. Ez még sokáig kritikus fontosságú, miután az utolsó bitcoint is kibányászták. Minél decentralizáltabb, annál ellenállóbb lesz a Bitcoin-hálózat " , jelentette ki a Twitteren az alkotó.