, 2022/4/29

A faktoring az elmúlt években egyre elterjedtebb pénzügyi megoldássá vált, hála a kedvező és rugalmas feltételeinek. A szolgáltatásról azonban számos tévhit terjeng a cégvezetők körében is, amit mostani cikkünkben igyekszünk eloszlatni!

faktoring

Cég- vagy pénzügyi vezetőként vállalkozásunk stabilitása nagyban függ a döntéseinktől, így fontos, hogy megtaláljuk a legkedvezőbb feltételekkel bíró szolgáltatásokat, melyek vállalkozásunk működését segíthetik.

faktoring szolgáltatás a magyar nagyvállalati szektorban ismertebb és elterjedtebb, mint a KKV-k körében, pedig cégmérettől függetlenül minden vállalkozás jól járhat vele. Sokan hallottak már róla, de mégsem ismerik pontosan – pedig vezetőként érdemes tisztában lenni a részletekkel, hogy a legjobb döntést tudjuk meghozni vállalkozásunk sikere érdekében.

Íme három olyan tényező, amit vezetőként tudni érdemes a faktoringról

1: A faktoring működése és díjazása

A faktorálásra átadott számlák teljes ellenértékét megkapjuk - két részletben, - mindössze az előre meghatározott faktorálási díja kerül majd levonásra. Ezt a díjat faktoring szerződésünk pontosan rögzíti, így semmilyen meglepetés nem érhet minket. A faktorálás díja attól függően változik, hogy milyen típusú faktoring szolgáltatást veszünk igénybe, például a normál számla faktoring eltérő díjazású lesz, mint a visszkereset nélküli konstrukció, amikor a faktorcég átvállalja a vevő nemfizetésének kockázatát is.

2: Egyszeri szerződéskötést követően bármikor igénybe vehető

A faktoring keretszerződés megkötéséhez nem végtelen beadandó céges dokumentumokon keresztül vezet az út, hanem egy gyors, egyszerű elbírálási folyamatot követően igénybe vehetjük a finanszírozást folyamatosan, vagy csak bizonyos partnerekre vagy számlákra vonatkozóan. Az együttműködés rugalmas, mindenkor a vállalkozásunk pénzigényéhez igazíthatjuk, így megteremtve a pénzügyi biztonságunkat és likviditásunk növelését.

3: Igazi stabilitást a banki háttérrel rendelkező faktor cég tud adni

A faktorálás számos előnyt biztosít vállalkozásunknak a likviditáson túl.  Miközben számláinkat, úgy  bizonyos mértékben az ügyfeleinkkel való kommunikációt is átadjuk a faktor cégnek, ezért, érdemes olyan nagy tapasztalattal, és biztos banki háttérrel rendelkező faktor céget választani, mint a MagNet Faktor. A kialakult munkafolyamatok és stabil pénzügyi háttér nagyban támogatják vállalkozásunk működését.

Reméljük, vállalkozásod 2022-es fejlődéséhez és stabilitásához ezen cikkünk is hozzájárul, és felelős döntést tudsz hozni, ha a pénzügyekről kell dönteni!